Sony introduceert de Xperia Z2 en de Xperia M2

BARCELONA – Sony heeft zojuist op het Mobile World Congress in Barcelona twee nieuwe smartphones aangekondigd. De belangrijkste is de Xperia Z2, die geldt als het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant.

Sony Xperia Z2

De Xperia Z2 krijgt een 5,2-inch-scherm met full hd-resolutie. De achtercamera krijgt een resolutie van 20.7 megapixel en een 4k camcorder. Het toestel is water- en stofdicht en voldoet aan IP58- en IP55-normen. De telefoon biedt 4G lte-connectiviteit.

De Z2 bezit twee ingebouwde speakers en bijgeleverd wordt de MDR-NC31EM headset van Sony. De telefoon loopt op een quadcore 2.3Ghz-processor en bezit een 3200 mAh batterij. Ook is er 3GB aan ram aanwezig. Het toestel is vanaf april leverbaar.

Sony belooft een uitmuntende microfoon, zodat er serieuze video-opnamen met het toestel gemaakt kunnen worden. Zaken die ook in de gewone camcorders van Sony zitten, zoals steady shot, zijn ook in deze telefoon te vinden. Sony noemt de camera van de Xperia Z2 de allerbeste camcorder die in een waterdichte smartphone te vinden is. Er wordt software bij geleverd om de films al op het toestel zelf bij te werken en op maat te maken. Ook kunnen op de telefoon al vertragingseffecten worden toegevoegd.

Sony vermeldt niet op welke versie van Android het nieuwe vlaggenschip loopt, maar tegen de tijd dat hij in de winkels komt te liggen, in april, zal het waarschijnlijk wel Android 4.4 Kitkat zijn. Sony grabbelt met dit toestel in de eigen juwelenkist, en biedt een proefperiode van zestig dagen op de streamingdienst Music Unlimited plus een entertainmentpakket van zes films aan.

Sony Xperia Z2 
Sony Xperia Z2 
Sony Xperia Z2 
Sony Xperia Z2 

Gaan we door naar de Xperia M2, dan blijkt het te gaan om een midrange smartphone die op een Qualcomm Snapdragon 400-processor loopt die op 1.2Ghz is geklokt. Het toestel biedt ook 4G lte en de achtercamera heeft een resolutie van 8 megapixel. Hier worden drie films bij geleverd en dertig dagen gebruik van de Music Unlimited dienst.

De M2 krijgt ongeveer het design van de Z-serie. Het scherm meet 4,8 inch en is een qHD-exemplaar. De batterij geeft voor 2300 mAh stroom en het toestel is voorzien van de stamina-modus, waarmee op energie bespaard kan worden zodat het toestel langer mee kan op één acculading. Ook deze telefoon wordt vanaf april geleverd.

Sony Xperia M2 
Sony Xperia M2 
Sony Xperia M2 
Sony Xperia M2 

Bron: All About Phones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Martijn Wester -

    Ik had verwacht dat jullie zouden opmerken dat deze op 4.4.x draait. Wanneer je naar de onscreen buttons kijkt, kunnen deze alleen doorzichtig zijn bij 4.4.x 🙂

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters