Sony introduceert PlayStation Suite voor het Android OS

Sony heeft tijdens een persconferentie in Tokyo haar nieuwe PSP2 aangekondigd. De PSP is voorzien van een PlayStation Suite die ook op het Android OS zal gaan draaien. De verwachting is dat de Sony Ericsson Xperia Play gebruik zal gaan maken van de suite.

Voor veel gamers was de persconferentie van Sony een spannend moment aangezien de langverwachte opvolger van de PSP er aan zat te komen. Sony stelde het publiek gelukkig niet teleur en kondigde dan ook de volgende generatie van de PSP aan genaamd de Next Generation Portable. Voor telefoonfanaten was er echter nog belangrijker nieuws aangezien de producent ook haar Sony PlayStation Suite wist bekend te maken.

De PlayStation Suite is een cross-platform software framework die gebruikers en ontwikkelaars in staat stelt om spellen te ontwikkelen speciaal op het framework dat werkt op zowel de PlayStation, als de PSP en Android-tablets en smartphones. De suite is voorzien van een winkel waaruit voorlopig PlayStation 1 games gedownload en aangekocht kunnen worden die vervolgens op de Android-apparaten gespeeld kan worden. Sony zal de suite eerst voorzien van een emulator waarna later dit jaar ook daadwerkelijk een winkel erbij zal komen waaruit spellen aangekocht kunnen worden. De Suite zal alleen op Android 2.3 en hoger gaan draaien volgens Sony, maar de bedoeling is ook dat het later naar andere platformen gaat komen, aldus de producent.

Deze nieuwe stap van Sony komt uiteraard precies op tijd voor de lancering van de Sony Ericsson Xperia Play. Het toestel beschikt over de nodige Android 2.3-software om de Suite van Sony te kunnen gaan draaien en zal daarnaast uiteraard ook het gamepad hebben dat onder het toestel uitgeschoven kan worden. Engadget heeft inmiddels ook al het toestel onderhanden genomen in een uitgebreide preview. De kans lijkt nu een stuk groter dat de Xperia Play volgende maand tijdens het Mobile World Congress aangekondigd zal gaan worden door de producent. All About Phones zal de persconferentie van Sony Ericsson live gaan bijwonen en verslaan voor haar bezoekers.

Sony PlayStation Suite

 

Sony PlayStation Suite

 

Sony PlayStation Suite

 

Sony Ericsson Xperia Play

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters