‘Sony komt in september al met Xperia Z5’

Sony heeft de Xperia Z4 nog maar net aangekondigd, maar het schijnt dat de Japanse fabrikant al werkt aan een nieuwe vlaggenschip. De Xperia Z5 moet qua ontwerp helemaal anders worden dan zijn voorgangers.

Sony Xperia Z5

De geruchten worden gevoed door het feit dat de Xperia Z4 maar een minimale vernieuwing is ten opzichte van zijn voorgangers. Nu lijken alle Xperia Z-smartphones voor de leek op elkaar, maar ook het gegeven dat de Z4 voorlopig alleen in Japan verkrijgbaar zal zijn, draagt bij aan de geruchtenstroom.

De Sony Xperia Z5 zou een nieuw ontwerp krijgen, net als een compleet nieuwe camera en vernieuwde software. Niet zo gek, gezien het feit dat alle Xperia Z-smartphones in essentie dezelfde camera hebben die foto’s maakt in 20,7 megapixel. Daarnaast is het design over de jaren heen slechts hier en daar aangepast, maar nooit rigoureus.

De geruchten zijn nog een beetje vaag. Op Weibo is een foto verschenen van een vermeende Xperia Z5, maar die is uit een dusdanige hoek genomen dat er eigenlijk nog vrij weinig over te vertellen valt. Behalve misschien dat het erop lijkt dat de smartphone is gemaakt van metaal.

Ook is er op Twitter een foto geplaatst door @Ricciolo1. Deze is geblurd en toont een normale foto naast dezelfde foto die in de Sunrise & Sunset-modus is genomen. De hashtag is #futureflagnotthatfar, wat impliceert dat een nieuw vlaggenschip bijna klaar is. Een mogelijke release in september op de IFA-beurs in Berlijn behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast is er nog een andere smartphone van Sony die binnenkort waarschijnlijk zijn opwachting maakt. Het zou hier gaan om de Xperia Z4 Compact. Verdere details en informatie ontbreken alleen nog.

Sony Xperia Z5 
Sony Xperia Z4 Compact 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters