Sony komt met 16,4-megapixelsensor voor mobieltjes

Sony heeft een nieuwe cameramodule aangekondigd die 16,4-megapixelfoto’s kan maken. Naast deze sensor kwam Sony ook met een nieuwe 8-megapixelsensor.

Sony heeft twee nieuwe sensors aangekondigd in haar Exmor-lijn. Het gaat om een 8-megapixelsensor en een sensor die 16,4 miljoen pixels bevat, beiden met bijbehorende cameramodule. De IMX105PQ is uitgerust met acht miljoen pixels en heeft een doorsnede van 1/3,2 inch. Dat is, volgens GSM Arena, net zo groot als de sensor die in de Sony Ericsson Vivaz zit en is daarmee ongeveer gemiddeld. Deze sensor wordt in April beschikbaar, wat betekent dat we hem eind 2011 in telefoons kunnen vinden.

De belangrijkste aankondiging was echter de IMX081PQ, een 16,4-megapixelsensor die bedoeld is voor telefoons. Het formaat is erg klein met 1/2,8″. Dat is kleiner dan de sensor in welke 12-megapixelcameratelefoon dan ook en zelfs veel kleiner dan die in de Nokia N8-00, die 1/1,83″ meet. Desondanks belooft Sony goede kwaliteit door een speciale opbouw van de sensor. Naast plaatjes met een resolutie van 16,4 megapixel kan de nieuwe sensor ook hd-filmpjes opnemen. Bij 1080p-video’s gaat dat met een framerate van 30fps en bij 720p-filmpjes worden 60 frames per seconde opgenomen. De, overigens nogal prijzige, sensor zal in januari al beschikbaar zijn voor producenten, dus het zou zomaar kunnen dat we volgend jaar na de zomer de eerste 16-megapixelcameratelefoons kunnen verwachten.

Sony 16mp exmor sensor 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    zo'n klein lensje, daar komt toch nooit genoeg licht doorheen.. of hebben ze een baanbrekend nieuw type lens ontwikkeld (zou je verwachten voor die prijs..)

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters