Sony komt met 16,4-megapixelsensor voor mobieltjes

Sony heeft een nieuwe cameramodule aangekondigd die 16,4-megapixelfoto’s kan maken. Naast deze sensor kwam Sony ook met een nieuwe 8-megapixelsensor.

Sony heeft twee nieuwe sensors aangekondigd in haar Exmor-lijn. Het gaat om een 8-megapixelsensor en een sensor die 16,4 miljoen pixels bevat, beiden met bijbehorende cameramodule. De IMX105PQ is uitgerust met acht miljoen pixels en heeft een doorsnede van 1/3,2 inch. Dat is, volgens GSM Arena, net zo groot als de sensor die in de Sony Ericsson Vivaz zit en is daarmee ongeveer gemiddeld. Deze sensor wordt in April beschikbaar, wat betekent dat we hem eind 2011 in telefoons kunnen vinden.

De belangrijkste aankondiging was echter de IMX081PQ, een 16,4-megapixelsensor die bedoeld is voor telefoons. Het formaat is erg klein met 1/2,8″. Dat is kleiner dan de sensor in welke 12-megapixelcameratelefoon dan ook en zelfs veel kleiner dan die in de Nokia N8-00, die 1/1,83″ meet. Desondanks belooft Sony goede kwaliteit door een speciale opbouw van de sensor. Naast plaatjes met een resolutie van 16,4 megapixel kan de nieuwe sensor ook hd-filmpjes opnemen. Bij 1080p-video’s gaat dat met een framerate van 30fps en bij 720p-filmpjes worden 60 frames per seconde opgenomen. De, overigens nogal prijzige, sensor zal in januari al beschikbaar zijn voor producenten, dus het zou zomaar kunnen dat we volgend jaar na de zomer de eerste 16-megapixelcameratelefoons kunnen verwachten.

Sony 16mp exmor sensor 

Bron: Engadget

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters