Sony komt met 16,4-megapixelsensor voor mobieltjes

Sony heeft een nieuwe cameramodule aangekondigd die 16,4-megapixelfoto’s kan maken. Naast deze sensor kwam Sony ook met een nieuwe 8-megapixelsensor.

Sony heeft twee nieuwe sensors aangekondigd in haar Exmor-lijn. Het gaat om een 8-megapixelsensor en een sensor die 16,4 miljoen pixels bevat, beiden met bijbehorende cameramodule. De IMX105PQ is uitgerust met acht miljoen pixels en heeft een doorsnede van 1/3,2 inch. Dat is, volgens GSM Arena, net zo groot als de sensor die in de Sony Ericsson Vivaz zit en is daarmee ongeveer gemiddeld. Deze sensor wordt in April beschikbaar, wat betekent dat we hem eind 2011 in telefoons kunnen vinden.

De belangrijkste aankondiging was echter de IMX081PQ, een 16,4-megapixelsensor die bedoeld is voor telefoons. Het formaat is erg klein met 1/2,8″. Dat is kleiner dan de sensor in welke 12-megapixelcameratelefoon dan ook en zelfs veel kleiner dan die in de Nokia N8-00, die 1/1,83″ meet. Desondanks belooft Sony goede kwaliteit door een speciale opbouw van de sensor. Naast plaatjes met een resolutie van 16,4 megapixel kan de nieuwe sensor ook hd-filmpjes opnemen. Bij 1080p-video’s gaat dat met een framerate van 30fps en bij 720p-filmpjes worden 60 frames per seconde opgenomen. De, overigens nogal prijzige, sensor zal in januari al beschikbaar zijn voor producenten, dus het zou zomaar kunnen dat we volgend jaar na de zomer de eerste 16-megapixelcameratelefoons kunnen verwachten.

Sony 16mp exmor sensor 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    zo'n klein lensje, daar komt toch nooit genoeg licht doorheen.. of hebben ze een baanbrekend nieuw type lens ontwikkeld (zou je verwachten voor die prijs..)

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters