'Sony komt met Playstation-tablet'

Tijdens de presentatie van de Sony Ericsson Xperia Play, de eerste Playstationtelefoon, werd niets gezegd over een mogelijke tablet waar je ook Playstationspelletjes op kan spelen. Sony heeft zo’n tablet in de pijplijn zitten en het beestje heeft ook al een naam: de Sony S1.

mock-up Sony Playstation tablet

Enkele weken geleden kondigde Sony de Playstation Suite aan, waarmee je grofweg alle mogelijke Playstationspellen op elk Android-apparaat kunt spelen. Op dit moment is het enige apparaat dat wij kennen dat hiertoe in staat en daartoe gecertificeerd is, de Sony Ericsson Xperia Play. Die werd afgelopen week op het MWC in Barcelona geshowd. Niemand had het tijdens die presentatie over een tablet.

Maar sterke geruchten maken melding van de Sony S1, het volgende Android-apparaat dat de Playstation-certificatie krijgt. Er komt Android Honeycomb op te staan met Sony’s eigen user interface er overheen. Die interface zou volgens de verhalen beter zijn dan die van de iPad. De foto bij dit verhaal is niet echt, het is een mock-up van het apparaat dat Sony aan het ontwikkelen zou zijn. De specificaties zijn volgens de geruchten de volgende: 9,4 inch groot, een dualcore Tegra 2 procfessor, camera’s voor en achter, USB-poorten en een infraroodpoort om apparaten thuis (zoals een tv of een PlayStation) mee te bedienen. Het apparaat is dus ook een soort hele grote afstandsbediening waarmee alle televisies op de markt kunnen worden bediend, niet alleen die van Sony.

Nog interessanter is de Qriocity service die Sony in de tablet zou bouwen. Die dienst biedt video’s, films en televisieprogramma’s die je van en naar de Bravia-tv’s van Sony kunt streamen vanaf de tablet, zo wordt gedacht.

De 1 in S1 geeft aan dat Sony meer van deze apparaten wil gaan uitbrengen. De geruchten hebben het zelfs al over de S2, die twee schermen zou hebben maar meer is daarover nog niet bekend.

Bron: Engadget Mobile

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters