Sony komt met 's werelds kleinste HD-cameramodule voor de telefoon

Sony heeft een nieuwe cameramodule geïntroduceerd, die films kan opnemen in HD-kwaliteit en die tevens een hoge ISO-waarde ondersteunt. De module heeft een 8,3-megapixelsensor maar kan wel op 720P video’s opnemen.

Sony heeft een nieuwe module aangekondigd waarmee telefoons binnenkort over HD-videomogelijkheden kunnen gaan beschikken. De nieuwe module heeft de naam MCB1172 gekregen en is volgens Sony de kleinste HD cameramodule ter wereld. De camera is daardoor ideaal om in een telefoon te verwerken. De 8,3-megapixelsensor kan films opnemen op 720P-kwaliteit met 30 frames per seconde. De hele camera meet slechts 9,5 x 7,1mm en heeft daarnaast ook uitgebreide functionaliteiten zoals movie stabilisation, face detection en natuurlijk autofocus. Verder is er de slow-mo-functionaliteit om video’s vertraagd op te nemen en het tegenovergestelde kan ook bereikt worden, door de snelheid op te schroeven naar maximaal 120 FPS.

Sony heeft gelijk laten weten dat de module inmiddels in massaproductie is gegaan en dat het niet lang meer moet duren voordat deze HD-camera terug te vinden is in de nieuwste telefoons.

Sony HD camera modulen

 

Bron: pocket-lint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ddmen -

  Haha ze zijn alleen weer telaat.
  Samsung is ze voor 😛
  Lastig.

  Alleen waarom altijd Se met hun8.3 altijden iets achter de punt…
  Vinden ze dat stoer? 😛

  1. Danijel -

   Volgens mij heeft dat te maken met de pixels. Net als met DDR is 1GB eigenlijk 1024MB, volgens mij werkt dat met pixels ook zo.

   /gok

  2. Dominick -

   Ten eerste heeft het niet zo heel veel met Sony Ericsson te maken, ten tweede is helemaal niemand ze voor. Het gaat niet om de 8 megapixels, die had Sony ook allang (net als 12), het gaat om het formaat, dat is kleiner dan welke 8 mpx sensor met hd recording dan ook, dus zijn ze samsung voor in dat opzicht 😉

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters