Sony kondigt de Xperia S officieel aan – Update

Sony heeft vannacht tijdens zijn CES persconferentie de Xperia S officieel aangekondigd. Het toestel is de wereldwijde versie van de Xperia Ion, die tevens tijdens de CES in Las Vegas werd aangekondigd.

Sony Xperia S

Zoals verwacht is de Sony Xperia S de eerste Sony-telefoon die is aangekondigd, en tevens het eerste toestel dat de naam Ericsson voor altijd naar de achtergrond laat verdwijnen. Dat terwijl de telefoon zich in het geruchtencircuit, onder de naam Nozomi, nog als Sony Ericsson-toestel toonde. Overigens beschikt de Xperia S nog steeds wel over het ‘Liquid Identity’-logo van Sony Ericsson.

Opvallend is dat de Sony Xperia S niet op Android Ice Cream Sandwich zal draaien bij de release, maar op Android Gingerbread. Een update zal naar verwachting in april volgen. De Xperia S is uitgerust met een 720p HD-touchscreen met een doorsnede van 4,3″. Dat is net zo’n Reality Display als in de oudere Xperia-toestellen zit, compleet met Mobile Bravia Engine. MicroSD-kaartjes ondersteunt de Xperia S niet. In plaats daarvan is de telefoon uitgerust met 32GB aan intern geheugen. Verder heeft het toestel wel een microHDMI-poort en is er tevens Playstation Certificering aanwezig.

De Xperia S hanteert een nieuw soort design-filosofie die we in meer Xperia-toestellen terug zullen zien. Met dit aparte design wil Sony zich differentiëren van andere smartphonefabrikanten. Voorts heeft het toestel een 12-megapixelcamera met Exmor R-sensor en is er een dualcore-processor aanwezig in het het toestel. Die zorgt er ook voor dat de Xperia S filmpjes kan opnemen in 1080p HD. De secundaire camera van de Xperia S werkt met een videoresolutie van 720p. Foto’s maakt deze camera met een resolutie van 1,3 megapixels.

De Xperia S zal eind maart de verkoop in gaan in onder meer Europa. Prijzen voor het toestel zal de fabrikant later bekend maken. Het toestel zal in zowel wit als zwart worden uitgebracht.

Update op 10/1/2012 om 13:00 uur:

Sony Ericsson Nederland heeft via Facebook bekend gemaakt hoe veel de Xperia S gaat kosten. Het toestel krijgt een adviesprijs van 499 euro en is vanaf midden maart verkrijgbaar in Nederland.

Sony Xperia S

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters