Sony kondigt de Xperia S officieel aan – Update

Sony heeft vannacht tijdens zijn CES persconferentie de Xperia S officieel aangekondigd. Het toestel is de wereldwijde versie van de Xperia Ion, die tevens tijdens de CES in Las Vegas werd aangekondigd.

Sony Xperia S

Zoals verwacht is de Sony Xperia S de eerste Sony-telefoon die is aangekondigd, en tevens het eerste toestel dat de naam Ericsson voor altijd naar de achtergrond laat verdwijnen. Dat terwijl de telefoon zich in het geruchtencircuit, onder de naam Nozomi, nog als Sony Ericsson-toestel toonde. Overigens beschikt de Xperia S nog steeds wel over het ‘Liquid Identity’-logo van Sony Ericsson.

Opvallend is dat de Sony Xperia S niet op Android Ice Cream Sandwich zal draaien bij de release, maar op Android Gingerbread. Een update zal naar verwachting in april volgen. De Xperia S is uitgerust met een 720p HD-touchscreen met een doorsnede van 4,3″. Dat is net zo’n Reality Display als in de oudere Xperia-toestellen zit, compleet met Mobile Bravia Engine. MicroSD-kaartjes ondersteunt de Xperia S niet. In plaats daarvan is de telefoon uitgerust met 32GB aan intern geheugen. Verder heeft het toestel wel een microHDMI-poort en is er tevens Playstation Certificering aanwezig.

De Xperia S hanteert een nieuw soort design-filosofie die we in meer Xperia-toestellen terug zullen zien. Met dit aparte design wil Sony zich differentiëren van andere smartphonefabrikanten. Voorts heeft het toestel een 12-megapixelcamera met Exmor R-sensor en is er een dualcore-processor aanwezig in het het toestel. Die zorgt er ook voor dat de Xperia S filmpjes kan opnemen in 1080p HD. De secundaire camera van de Xperia S werkt met een videoresolutie van 720p. Foto’s maakt deze camera met een resolutie van 1,3 megapixels.

De Xperia S zal eind maart de verkoop in gaan in onder meer Europa. Prijzen voor het toestel zal de fabrikant later bekend maken. Het toestel zal in zowel wit als zwart worden uitgebracht.

Update op 10/1/2012 om 13:00 uur:

Sony Ericsson Nederland heeft via Facebook bekend gemaakt hoe veel de Xperia S gaat kosten. Het toestel krijgt een adviesprijs van 499 euro en is vanaf midden maart verkrijgbaar in Nederland.

Sony Xperia S

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 Active

‘Zo ziet de extra stevige Samsung Galaxy S8 Active eruit’ lees verder

ov-chip mobiel

Ov-chip mobiel: Je kunt nu met je smartphone inchecken lees verder

Samsung Galaxy Note 8

‘Strakke phablet: dummy Samsung Galaxy Note 8 gespot’ lees verder

iPhone 8 mal

Gelekte iPhone 8 mal suggereert dat toestel groter zal zijn dan iPhone 7 lees verder

smartphone kiezen

OnePlus 5 met dubbele camera en geen antennelijnen duikt op lees verder

Moto Z2 Play

Moto Z2 Play gecertificeerd: uiterlijk en specificaties bekend lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters