Xperia XA Ultra nieuwe topper in Sony X-lijn

Sony is lekker op dreef met zijn nieuwe Xperia X-lijn. In navolging van de drie smartphones die de fabrikant op het MWC toonde, voegt Sony nu nog een smartphone toe aan deze lijn. Het gaat hier om de Xperia XA Ultra, die nog een mooi prijskaartje krijgt ook.

Xperia XA UltraSony Xperia XA Ultra specificaties

Eerst maar even de specificaties van haver tot gort opsommen. Het scherm heeft een formaat van 6 inch en krijgt een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Onder de motorkap vinden we een Helio P10-processor van MediaTek. Dit is een octacorechipset. Vier kernen klokken 2 GHz en vier anderen doen het met 1 GHz wat rustiger aan.

Ter aanvulling krijgt de smartphone 3 GB aan werkgeheugen mee. De opslagcapaciteit bedraagt 16 GB, maar is uiteraard uitbreidbaar. Met maximaal 200 GB: helemaal goed, dus. Het besturingssysteem is Android 6.0 Marshmallow en in de telefoon is ruimte voor twee simkaarten. Voor die tweede simkaart moet je dan wel je uitbreidbare geheugen opofferen.

Xperia XA Ultra 2Premium camera’s

Dan de camera’s. Daarmee levert Sony geen half werk af, want de Xperia XA Ultra schiet foto’s in 21,5 megapixel. Net als andere X-telefoons. Aan de voorkant zit een 16-megapixelcamera. Een selfiecamera uit de buitencategorie, die ook nog eens een flitsertje heeft. De batterij heeft 2700 mAh inhoud, wat voor een full HD-smartphone best redelijk lijkt.

Sony Xperia XA Ultra in Nederland

Sony brengt de Xperia XA Ultra uit in drie kleuren, namelijk wit, zwart en goud. Een van de mooie features aan de telefoon is dat het scherm doorloopt tot de zijkanten van de telefoon. De telefoon zal vanaf juli in Nederland te koop zijn. Sony geeft de Xperia XA Ultra een zachte adviesprijsje mee, namelijk 399 euro: gezien zijn specificaties zeker niet slecht.

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters