Sony koopt Ericsson uit

Sony heeft bekend gemaakt dat het bedrijf Ericsson gaat uitkopen en diens aandelen overneemt. Sony betaalt net iets meer dan een miljard dollar voor de aandelen van Ericsson.

Geruchten over een eventuele overname van Sony van alle aandelen deden al langer de ronde. Inmiddels is de kogel door de kerk. Sony neemt alle aandelen van Ericsson over voor 1,05 miljard dollar. Volgens Sony past Sony Ericsson in de vernieuwde strategie van Sony om een totaaloplossing aan te bieden in de huiskamer.

Sony Ericsson zal gerebrand worden naar Sony en zal daarmee onder de mobiele tak vallen van Sony waartoe ook tablets behoren. Sony heeft gelijk een licentie genomen op belangrijke patenten van Ericsson voor haar mobieltjes. Hierdoor hoeft de fabrikant niet te vrezen voor eventuele juridische gevolgen van concurrenten.

Onduidelijk is nog wat de overname betekent voor het personeel van Sony Ericsson. De kans is groot dat het personeelsbestand op zal gaan in Sony, maar de fabrikant heeft hier nog geen uitspraak over gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Lache hoor.. zeg al heel lang hier dat dit er aan zat te komen, en kreeg een hoop commentaar… is dus toch uitgekomen. Verder vind ik wel dat ze zeer goede toestellen bouwden, en zeer innovatief waren.. maar het sloeg niet meer aan bij het publiek!!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters