Sony lanceert Music Unlimited in Nederland

Sony heeft haar muziekdienst Music Unlimited in Nederland officieel gelanceerd. De fabrikant positioneert de dienst als directe concurrent van Spotify maar dan met het voordeel dat alle grote artiesten aangesloten zijn bij de dienst.

Music Unlimited heeft erg veel weg van Spotify, de streaming muziekdienst uit Zweden. Sony’s dienst streamt eveneens nummers naar Android-apparaten, laptops, televisies en de PlayStation. Binnenkort zal de dienst ook beschikbaar zijn op iOS, zo verzekert Sony het aanwezige publiek tijdens de launch.

Het grote voordeel van Music Unlimited tegenover Spotify is dat bijna alle grote artiesten op de aardbol mee doen met de dienst. Spotify mist steeds vaker grote artiesten als Adele omdat de labels geen overeenkomst meer willen met de dienst. Sony weet hier goed van te profiteren met haar eigen label en heeft daarnaast ook met haar concurrerende labels een overeenkomst gesloten.

De dienst biedt twee soorten abonnementen aan; een variant voor 2,99 euro per maand en een variant voor 9,99 euro per maand. Voor de eerste variant kun je alleen muziekstreamen en niet opslaan op het apparaat. Met de laatste kan dat wel en kun je een onbeperkt aantal apparaten gebruiken met de dienst. Ook heeft Sony een interessante aanbieding lopen waarbij de eerste maand geheel gratis is van de dienst zodat mensen deze kunnen uitproberen.

Sony Music Unlimited

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  Spotify is gratis te gebruiken waarbij je reclames voor lief neemt. Sony Music Unlimited heeft dat niet, je krijgt alleen de eerste dertig seconden van een nummer gratis te horen. Ik blijf nog even bij Spotify. Ook om de vriendelijker interface; de pc-software van Sony heb ik nooit veel soeps gevonden, voor welk apparaat dan ook. Het goedkoopste muziekabonnement bij Sony is overigens wel iets goedkoper dan Spotify.

  1. Danijel -

   De interface van Sony Music is op een Android, tablet imho veel beter. Daarnaast hebben ze voor de PC alleen een website, die werkt aardig, niet bijzonder overzichtelijk. Geen programma dus 🙂

 2. Thomas -

  Ze hebben alle grote artiesten? Tof!

  *zoekt Beatles*
  *zoekt Led Zeppelin*
  *zoekt Metallica*

  Dat valt dus nog wat tegen. Adele hebben ze wel, maar verder missen ze nog steeds dezelfde grote namen die Spotify heeft vaak. 😛

   1. Thomas -

    Hmmnee, daar staat toch echt geen muziek van de Beatles. Er staan wel veel Beatles-dingen tussen ja, maar dat is voor 99% interviews en een enkel live-optreden. Maar als ik gewoon 'I Wanna Hold Your Hand' of 'The End' of Sergeant Pepper wil luisteren dan staat het er echt niet tussen. Helaas. 😛

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters