Sony lanceert unieke mobiele QX10 en QX100 lens-style camera's

Sony zal vandaag tijdens de IFA 2013 in Berlijn een nieuwe productcategorie binnen haar imaging line-up aankondigen. De nieuwe unieke ‘lens-style’ camera range bestaat voorlopig uit twee modellen, namelijk de Cyber​​-shot QX100 en QX10. De prijzen liggen naar alle waarschijnlijkheid rond de €500 en €250.

De interessante nieuwe producten van Sony maken het mogelijk om je creatieve kracht te bundelen met de connectiviteit van je mobiele device. Beide modellen maken gebruik van een Wi-Fi-verbinding die direct verbonden is met een smartphone. De smartphone dient als zoekerscherm en maakt het mogelijk om hoge kwaliteit foto’s en Full HD-video’s te schieten via de lenzen die niet fysiek verbonden zijn met het toestel.

De nieuwe camera’s maken gebruik van de nieuwste versie van Sony’s PlayMemories Mobile applicatie, die beschikbaar is voor iOS- en Android-apparaten. De applicatie zorgt ervoor dat je draadloos verbinding kunt maken met de smartphone, de afbeeldingen schiet of via de sluitertoets een video-opname start. Je kunt ook een aantal instellingen aanpassen waaronder zoom, autofocusgebied en meer.

Voor extra gemak kan de app worden geactiveerd met behulp van NFC. Zodra de foto’s zijn gemaakt, worden zij direct opgeslagen op de telefoon en de camera en kunnen ze direct worden gedeeld via social media of andere mobiele toepassingen.

De nieuwe compacte cameralenzen kunnen naar eige wens ook worden bevestigd aan een Apple of Android smartphone met de meegeleverde mechanisch verstelbare adapter. Je kan ze ook afzonderlijk vasthouden in de hand of monteren op een statief. Beide kunnen ook als volledig onafhankelijke camera’s worden gebruikt, zowel de QX100 en QX10 camera’s hebben een ontspanknop, geheugenkaartslot en worden geleverd met een oplaadbare batterij.

Beide cameralenzen kunnen samenwerking met de nieuwe Sony Xperia Z1 worden gebruikt. De nieuwe Z1 zichtbaar in de video en op de persafbeeldingen heeft een speciale aansluiting voor beide lenzen op de achterzijde van het toestel. De Z1 wordt officieel pas vanmiddag aangekondigd. Hou All About Phones in de gaten voor meer informatie!

Cyber-shot QX100-camera

De Cyber​​-shot QX100-camera is voorzien van een 1.0 inch 20.2 MP Exmor R CMOS-sensor. Deze sensor is identiek aan de sensor in de Cyber ​-shot RX100 II camera. De sensor zorgt voor uitzonderlijk gedetailleerde low noise afbeeldingen in alle lichtomstandigheden, inclusief schemerige binnen- en nachtscènes .

De sensor is gekoppeld aan een Carl Zeiss Vario – Sonnar T-lens met 3,6x optische zoom. De BIONZ beeldprocessor zorgt de juiste foto’s en Full HD-video’s . De QX100 heeft een speciale controle ring voor de handmatige scherpstelling en zoom.

Verschillende opnamemodi kunnen worden geselecteerd waaronder Program Auto, Diafragma voorkeuze, Intelligent Auto en Superior Auto, die automatisch 44 verschillende opname-omstandigheden herkent en de camera-instellingen aanpast.

Sony lanceert unieke mobiele QX10 en QX100 
Sony lanceert unieke mobiele QX10 en QX100 
Sony lanceert unieke mobiele QX10 en QX100 
Sony lanceert unieke mobiele QX10 en QX100 
Plaatjes van witte en zwarte opzetcamera's Sony gelekt sony qx10 3 
Plaatjes van witte en zwarte opzetcamera's Sony gelekt sony qx10 2 
Plaatjes van witte en zwarte opzetcamera's Sony gelekt sony dsc qx100 1 
Plaatjes van witte en zwarte opzetcamera's Sony gelekt sony dsc qx100 2 
Plaatjes van witte en zwarte opzetcamera's Sony gelekt sony qx10 1 
Sony DSC-QX10 DSC-QX100 lenses 

Cyber-shot QX10-camera

De Cyber-shot QX10-camera beschikt over een krachtige 18,2 megapixel Exmor R CMOS-sensor en 10x optische zoom Sony G-lens. De cameralens is ook zeer draagbaar en licht van gewicht. Het totale gewicht is 105 gram.

Daarnaast heeft de camera een ingebouwde Optical SteadyShot om bewegingsonscherpte tegen te gaan. De QX10 heeft Program Auto, Intelligent Auto en Superior Auto-modi om uit te kiezen, en zal beschikbaar zijn in twee verschillende kleuren – zwart en wit.

Sony lanceert unieke mobiele QX10 en QX100 lens-style camera's 
Sony lanceert unieke mobiele QX10 en QX100 lens-style camera's 
Sony lanceert unieke mobiele QX10 en QX100 lens-style camera's 

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters