'Sony LT29i lekt uit met een 13-megapixelcamera en Snapdragon S4-processor'

Een Chinese website heeft een afbeelding gepubliceerd van een nieuw vlaggenschip van Sony; de LTE 29i. Het toestel zal over een 13-megapixelcamera gaan beschikken met een nieuwe sensor en een Qualcomm Snapdragon S4-processor.

Sony LT29i

Geruchten over een LT29i doen al even de ronden maar inmiddels is het eerste materiaal van het toestel gepubliceerd. Het toestel zal volgens de bron een 4.55-inch HD-touchscreen krijgen dat 1280×720 pixels mee zal gaan krijgen, net als de Xperia S. Op de vage afbeelding is aan de onderkant van het scherm groot het Xperia-logo te zien en daarnaast beschikt de telefoon niet meer of hardware-knoppen in verband met Android 4.0. Dit zou voor het eerst zijn dat Sony van dergelijke knoppen afstapt, daar waar haar NXT-serie deze nog wel heeft.

De LT29i zal ook de eerste smartphone van Sony worden met de nieuwe dualcore Qualcomm S4-processor. Deze processor is ondermeer in de HTC One S te vinden en kan zich over het algemeen nagenoeg meten met de quadcore Nvidia Tegra 3-processor. Daarnaast is de nieuwe chip een stuk energiezuiniger en levert hij minder warmte af als gevolg hiervan. Toch wel de belangrijkste eigenschap van de LT29i zal de 13-megapixelcamera gaan worden.

Sony heeft volgens de bron een nieuwe sensor ontwikkeld die over RGBW Coding beschikt. Deze sensor zorgt ervoor dat het ruis groot en deels weggefilterd wordt en dat bij weinig licht alsnog goede en scherpe foto’s gemaakt kunnen worden. De sensor die dit voor zijn rekening neemt is voor het circuit-bord geplaatst, daar waar bij de oude sensors deze nog onderdeel is van het circuitbord en zo minder ruis kan onderdrukken. De camera zal ook HDR-foto’s kunnen opnemen en ook dat is een unicum voor Sony-smartphones.

De telefoon zal volgens de bron in juni kenbaar gemaakt worden en dient al vlaggenschip voor Q3 en Q4 voor Sony. De smartphone moet tijdens CommunicAsia bekend worden gemaakt en de kans is dat de telefoon alleen bestemd is voor Azië. de bron maakt namelijk ook melding van een LT30-smartphone. Dat moet de eerste quadcore-smartphone van Sony worden en het toestel zal al in oktober de wereld in gestuurd worden door de fabrikant.

Sony RGBW camera

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters