Sony maakt de Xperia Tablet Z bekend met een Full HD-scherm

Sony heeft voor de Japanse markt de Xperia Tablet Z aangekondigd. De tablet is voorzien van een quadcore-processor van Qualcomm en een Full HD-scherm dat 10.1″ groot is.

Geruchten over een Xperia Tablet Z gingen al een tijdje, maar zonder enige bombarie heeft de fabrikant plots de tablet officieel gemaakt via haar Japanse website. De nieuwe tablet is naar verluid door Sony Mobile ontworpen en dus niet door de oude Sony-tak. De tablet ziet er een stuk strakker uit dan zijn voorganger en hij zal in zowel het als in het zwart de markt op gaan komen. De Xperia Tablet Z beschikt over Qualcomm’s S4 Pro quadcore-processor die zijn werk op 1.5GHz doet. Deze processor is ook te vinden in de net aangekondigde Xperia Z.

Wat opvalt aan de tablet is dat hij allereerst een 10.1″ scherm heeft mee gekregen met een resolutie van 1920×1200 pixels. Het scherm beschikt over de Mobile Bravia Engine 2 die we ook van de Xperia V en de Xperia Z kennen. De kleuren van het scherm zouden hierdoor een stuk beter zijn dan van andere schermen. De tablet is daarnaast voorzien van een 8.1-megapixelcamera met een Exmor R-lens. Ook 2GB aan ram, NFC en ondersteuning voor LTE zitten allemaal ingebakken in de Xperia Tablet Z.

Het geheugen van de Xperia Tablet Z is standaard 32GB groot en kan middels een micro-SD kaart uitgebreid worden. De tablet is slechts 6.9mm dik en weegt 495 gram. Uiteraard is de tablet ook waterdicht en stofdicht, net als de Xperia Tablet Z, en hij loopt op Android 4.1. Onduidelijk is nog wanneer de tablet op de markt zal gaan komen en voor welke prijs. Ook is nog onduidelijk of hij naar Europa zal gaan komen, al lijkt de kans wel groot.

Sony Xperia Tablet Z 
Sony Xperia Tablet Z 
Sony Xperia Tablet Z 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters