Sony maakt haar S1 en S2-tablet officieel

Fabrikant Sony zal rond de herfst met twee tablets op de markt gaan komen. De S1 en de S2 lopen op Android 3.0 en zijn voorzien van de PlayStation Suite. Volledige specificaties en prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Eerder al lekte de S1-tablet van Sony uit dankzij de website Engadget. Echter heeft Sony nu plots twee tablets officieel gemaakt tijdens een persconferentie in Amerika. Beide tablets zullen op Android 3.0 gaan lopen en zullen daarnaast ook voorzien zijn van de PlayStation Suite voor Android om zo PlayStation 1 games te kunnen spelen.

De S1 heeft een 9.4-inch scherm en krijgt daarnaast een Nvidia Tegra 2-processor mee. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant zit een camera met nog een onbekend aantal aan megapixels. Sony heeft het UI van Android aangepast en noemt dit Quick and Smooth. Ook de webbrowser die in de tablet terug te vinden is zou een andere dan die van Chrome zijn en heeft volgens Sony Swift. Een andere opvallende eigenschap is dat de tablet ook als afstandsbediening zal kunnen dienen voor andere Sony-apparatuur dankzij de infraroodpoort.

De tweede tablet van Sony, genaamd de S2, heeft twee 5.5-inch touchscreens die boven elkaar geplaatst zijn. Ook hier zit weer de zelfde processor in en een tweetal camera’s. Op deze tablet zit volgens Engadget een “book-style UI” en ook 3G zal op beide tablets beschikbaar zijn. Daarnaast kan er dankzij de twee schermen gemakkelijk getypt worden en zijn de applicaites van Sony zelf daar speciaal op ingericht om met de twee schermen overweg te kunnen.

De tablets moeten rond de herfst in de winkels komen te liggen. Prijzen heeft Sony nog niet bekend gemaakt en ook is nog onduidelijk of ze naar Nederland zullen gaan komen.

Sony S1 en S2 tablet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters