Sony maakt haar S1 en S2-tablet officieel

Fabrikant Sony zal rond de herfst met twee tablets op de markt gaan komen. De S1 en de S2 lopen op Android 3.0 en zijn voorzien van de PlayStation Suite. Volledige specificaties en prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Eerder al lekte de S1-tablet van Sony uit dankzij de website Engadget. Echter heeft Sony nu plots twee tablets officieel gemaakt tijdens een persconferentie in Amerika. Beide tablets zullen op Android 3.0 gaan lopen en zullen daarnaast ook voorzien zijn van de PlayStation Suite voor Android om zo PlayStation 1 games te kunnen spelen.

De S1 heeft een 9.4-inch scherm en krijgt daarnaast een Nvidia Tegra 2-processor mee. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant zit een camera met nog een onbekend aantal aan megapixels. Sony heeft het UI van Android aangepast en noemt dit Quick and Smooth. Ook de webbrowser die in de tablet terug te vinden is zou een andere dan die van Chrome zijn en heeft volgens Sony Swift. Een andere opvallende eigenschap is dat de tablet ook als afstandsbediening zal kunnen dienen voor andere Sony-apparatuur dankzij de infraroodpoort.

De tweede tablet van Sony, genaamd de S2, heeft twee 5.5-inch touchscreens die boven elkaar geplaatst zijn. Ook hier zit weer de zelfde processor in en een tweetal camera’s. Op deze tablet zit volgens Engadget een “book-style UI” en ook 3G zal op beide tablets beschikbaar zijn. Daarnaast kan er dankzij de twee schermen gemakkelijk getypt worden en zijn de applicaites van Sony zelf daar speciaal op ingericht om met de twee schermen overweg te kunnen.

De tablets moeten rond de herfst in de winkels komen te liggen. Prijzen heeft Sony nog niet bekend gemaakt en ook is nog onduidelijk of ze naar Nederland zullen gaan komen.

Sony S1 en S2 tablet

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters