Sony maakt officieel tablet S en tablet P bekend

Sony heeft tijdens de IFA-beurs in Berlijn zijn twee eerste tablets bekendgemaakt. De Sony tablet P beschikt over twee schermen en de tablet S over een opvallend design. Beide tablets lopen op Android 3.2.

De twee tablets moeten convergentie naar het Sony-huis brengen doordat ze samen kunnen werken met Bravia-televisies en de PlayStation. Sony heeft dan ook gelijk de specificaties van beide tablets vrijgegeven. Zo zal de Tablet S in drie varianten op de markt gaan komen, een 16GB en Wifi-variant, een variant met 3G en een variant met 32GB en alleen wifi. Daarnaast beschikken beide tablets over een 5-megapixelcamera en een tal van services. Zo zal Music Unlimited, Sony Entertainment, Personal Space, PlayStation en Reader op de tablets beschikbaar zijn.

De ‘Sony Tablet’ S is in Europa verkrijgbaar vanaf eind september 2011. De consumentenadviesprijs van de Tablet S, Wi-Fi 16GB is 479 euro. Voor de Wi-Fi 32GB variant dient men 579 euro neer te tellen en deze is beschikbaar vanaf eind september. De consumentenadviesprijs van de Tablet P, 3G is 599 euro en is beschikbaar vanaf januari 2012.

Inmiddels worden in Amerika de eerste reviews van de tablet S gepubliceerd door media die de tablet onder embargo hebben gekregen van Sony. De conclusies zijn niet positief, vooral doordat Android Honeycomb het nog steeds laat afweten, iets dat concurrenten Samsung, Motorola en anderen ook nog parten speelt.

Sony tablet S

 

Sony tablet P

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via