Sony Mobile Communications is een feit

Sony heeft bekend gemaakt dat het alle aandelen van Sony Ericsson in handen heeft gekregen. Daarmee is Sony Mobile Communications een voldongen feit voor de toestelfabrikant.

Volgens Sony is Sony Ericsson nu officieel verleden tijd. De fabrikant heeft alle aandelen van Ericsson overgenomen nadat het goedkeuring heeft gekregen van de EU en andere globale overheden. De mobieletak van Sony heeft dan ook vanaf 15 februari officieel Sony Mobile Communications AB. De naam Sony Ericsson zal voor de zomer geheel gaan verdwijnen en de eerste toestellen, waaronder de Xperia S, dragen al het Sony-logo.

De 8000 medewerkers blijven momenteel nog op hun positie en Sony heeft nog geen plannen bekendgemaakt om nieuwe medewerkers aan te nemen of te ontslaan. Ook de huidig CEO Bert Nordberg blijft de leiding geven bij de mobiele tak van Sony. Het hoofdkantoor zal eveneens in Londen gevestigd blijven. Doel van Sony zal zijn om alle activiteiten van Sony Mobile in het bedrijf te integreren en alle diensten en hardware van Sony beter te laten samenwerken. Een eerste voorbeeld hiervan is de Sony Music Unlimited-dienst waarbij er nog maar 1 Sony-account nodig is om alle diensten van Sony te gebruiken. Het groene logo van Sony Mobile zal voorlopig nog wel even blijven bestaan.

Sony Mobile Communcations

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters