Sony Mobile verplaatst hoofdkantoor naar Japan

Sony heeft bekend gemaakt dat het hoofdkantoor van haar mobiele divisie naar Japan verhuisd wordt in oktober. In totaal zullen ongeveer 1000 man als gevolg hiervan hun baan gaan verliezen.

Sony HQ Tokyo

Gisteren werd in Zweden al duidelijk dat er veel banen op de toch zouden komen te staan bij Sony Mobile. Inmiddels is de kogel door de kerk en heeft Sony officieel bekend gemaakt wat er allemaal gaat veranderen. Volgens de producent wil moederbedrijf Sony graag meer efficiëntie behalen en doet dit door het hoofdkantoor van Sony Mobile van Lund in Zweden, naar Tokyo in Japan te verhuizen. Vanaf oktober van dit jaar zal Sony Mobile dan ook statutair in Japan gevestigd zijn en niet meer in Zweden met haar hoofdkantoor.

Door het hoofdkantoor te verhuizen naar Japan denkt Sony dat de verschillende divisies beter met elkaar gaan samenwerken en als gevolg hiervan er producten ontstaan die beter met elkaar werken. Wel zullen ongeveer 650 vaste medewerkers hun baan gaan verliezen in Zweden en daarnaast zullen nog eens 350 consultants losgelaten worden in de komende jaren.

In Lund Zweden gaat Sony Mobile zich alleen nog richten op het ontwikkelen van software. Het ontwikkelen van de hardware gebeurde al groot en deels in Japan, en Sony gaat dit nu definitief overhevelen naar haar eigen hoofdkantoor. Door deze stap hoopt Sony op termijn haar ontwikkeltijd te verkorten van toestellen en de apparaten sneller op de markt te kunnen zetten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters