Sony Mobile verplaatst hoofdkantoor naar Japan

Sony heeft bekend gemaakt dat het hoofdkantoor van haar mobiele divisie naar Japan verhuisd wordt in oktober. In totaal zullen ongeveer 1000 man als gevolg hiervan hun baan gaan verliezen.

Sony HQ Tokyo

Gisteren werd in Zweden al duidelijk dat er veel banen op de toch zouden komen te staan bij Sony Mobile. Inmiddels is de kogel door de kerk en heeft Sony officieel bekend gemaakt wat er allemaal gaat veranderen. Volgens de producent wil moederbedrijf Sony graag meer efficiëntie behalen en doet dit door het hoofdkantoor van Sony Mobile van Lund in Zweden, naar Tokyo in Japan te verhuizen. Vanaf oktober van dit jaar zal Sony Mobile dan ook statutair in Japan gevestigd zijn en niet meer in Zweden met haar hoofdkantoor.

Door het hoofdkantoor te verhuizen naar Japan denkt Sony dat de verschillende divisies beter met elkaar gaan samenwerken en als gevolg hiervan er producten ontstaan die beter met elkaar werken. Wel zullen ongeveer 650 vaste medewerkers hun baan gaan verliezen in Zweden en daarnaast zullen nog eens 350 consultants losgelaten worden in de komende jaren.

In Lund Zweden gaat Sony Mobile zich alleen nog richten op het ontwikkelen van software. Het ontwikkelen van de hardware gebeurde al groot en deels in Japan, en Sony gaat dit nu definitief overhevelen naar haar eigen hoofdkantoor. Door deze stap hoopt Sony op termijn haar ontwikkeltijd te verkorten van toestellen en de apparaten sneller op de markt te kunnen zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters