Sony Mobile wil in Nederland de top drie bereiken

Sony Mobile-directeur Michiel Okma heeft tijdens een persbijeenkomst in Amsterdam uitgesproken dat het bedrijf zichzelf als doel heeft gesteld om in 2013 de topdrie positie te bereiken in de Nederlandse smartphone-markt. Het komend jaar wordt dan ook een erg belangrijk jaar voor de fabrikant.

Sony Mobile Michiel Okma Directeur Sony Mobile
Michiel Okma Directeur Sony Mobile

Okma deed deze uitspraak tijdens de perslancering van de Sony Xperia V in Nederland. De topman van Sony Mobile Nederland liet weten dat 2013 een erg belangrijk jaar gaat worden voor Sony Mobile. De fabrikant zal naar verwachting vanaf de CES, die in januari zal plaatsvinden in Amerika, haar nieuwe line-up gaan aankondigen. Ook tijdens het MWC zal de fabrikant naar verwachting met nieuwe modellen gaan komen. Okma liet nog niets los over een mogelijke lancering van nieuwe producten tijdens de genoemde evenementen, desondanks hintte de topman wel naar een indrukwekkende line-up voor het komend jaar.

Sony Mobile gaat volgens Okma vanaf 2013 vol inzetten op Mobile. “Sony’s nieuwe strategie is gericht op drie pijlers waarvan mobile de eerste is. Dit betekent dat we ons marketingbudget gaan verdrievoudigen en dat het gehele bedrijf zich het komend jaar zal gaan richten op mobile, gaming en imaging.” Sony zal dan ook alles op alles gaan zetten om haar nieuwe producten in Nederlandse markt te promoten, aldus de directeur.

Momenteel is Samsung de grootse fabrikant in Nederland op basis van toestel afzet gekeken naar de maand oktober, aldus cijfers van het GFK waarover All About Phones de beschikking heeft. Op de tweede plek staat Apple en op de derde plek Nokia. Mocht Sony inderdaad het marktaandeel van Nokia willen overnemen in Nederland, dan zal het haar afzet en marktaandeel in Nederland moeten vervijfvoudigen.

Geruchten over een high-end Sony-smartphone gaan al tijden. Naar verwachting ontwikkelt Sony momenteel een 5-inch smartphone met een Full HD-scherm en een quadcore-processor. Deze smartphone zou nog voor de zomer verkrijgbaar moeten zijn.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters