Sony Nexus X bestaat niet

De Sony Nexus X, die vorige week zogenaamd uitlekte op een vage foto, bestaat niet. Een grapjas heeft bekend dat hij die foto in elkaar heeft gedraaid om de techwereld op het verkeerde been te zetten.

Sony Nexus X

Die grapjas, Ti Kawamoto, maakte nepplaatjes van de Nexus X en stuurde die naar een openbare map op Picasa.

De plaatjes werden vervolgens ontdekt door Xperiablog, die het nieuws bracht over de mogelijke komst van een Nexustoestel met het merk Sony erop.

Vele techsites, waaronder All About Phones, namen de ontdekking van de plaatjes met de nodige mitsen en maren over. Waarbij al meteen veel twijfel te horen viel, ook hier: de plaatjes zagen er her en der wel heel erg nep uit. De term Photoshop viel meerdere keren. Dat programma zegt Kawamoto echter niet te hebben gebruikt voor het maken van de nepplaatjes.

Nu weten we het dus zeker. ”I faked the Sony Nexus X. Truly sorry.”, bekent Ti Kawamoto. Die in een blogpost vervolgens met enige trots en verbazing reageert op de snelheid waarmee zijn nepnieuws de wereld rondging. Duizend verhalen zijn erover verschenen.

Wie wil weten hoe de hoax de wereld rondging en hoe Ti Kawamoto zijn plaatjes in elkaar schroefde zonder Photoshop te gebruiken, kan hieronder alles nog eens nalezen. De Xperia-fan vindt het overigens jammer dat zijn eigen nieuws nep was. ”Sorry for the broken hearts. I want this as much as you do”, meldt hij in de verklaring van zijn actie.

Sony Nexus X

 

Sony Nexus X

 

Bron: Gizmodo

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters