Sony bevestigt: binnenkort geheel nieuw design voor smartphones

Sinds 2013 zien de smartphones van Sony er ongeveer hetzelfde uit, en dat is een compliment. Toch wordt het tijd om over te stappen op een compleet nieuw design, zo heeft een topman bevestigd.

Dunne schermranden

Smartphones met dunne schermranden zijn helemaal in. Heb je als fabrikant dikke randen om je scherm heen? Dan ziet je toestel er opeens ouderwets uit. Wat dat betreft is 2017 echt een overgangsjaar. De komende jaren zullen dergelijke designs ook naar beneden sijpelen, naar kleinere merken en mid-rangers.

Dat levert echter wel een probleem op. Hoe val je als fabrikant nog op, wanneer je toestel een en al scherm is? Het wordt steeds moeilijker om een uniek design te introduceren. Ja, dat moet vooral gebeuren op het gebied van software. Gezien de gemiddelde Android-skin worden we daar niet echt blij van..

Sony Xperia Nieuw design

Een fabrikant die meteen in ons hoofd opkomt, is Sony. Het is een van de weinige techgiganten die al jaren voortborduurt op zijn unieke, strakke design. Waar andere fabrikanten telkens weer alle kanten op schieten, heeft de Japanse fabrikant zijn design geperfectioneerd. Overigens hangt er officieel het volgende naamkaartje aan: OmniBalance.

Het design stamt uit 2013, en dat merk je. Sony maakte op een stijlvolle gebruik van de dikke schermranden die toen nog heel normaal waren. Anno 2017 kom je daar echter steeds minder mee weg. Oftewel: consumenten stappen over naar de concurrent. En daar heeft de Japanse techboer geen trek in.

Sony gaat nieuw design introduceren

Het onvermijdelijke is nu dan ook gebeurd. Een topman van Sony heeft tegenover The Indian Express bevestigd dat het bedrijf binnenkort een totaal nieuw design gaat introduceren. Niet alleen bij de vlaggenschepen, maar voor de complete lineup.

Sony Xperia XZ1 compact preview design

Kenichiro Hibi, directeur van Sony India, zei het volgende: “We hebben sinds het begin van de X-serie OmniBalance gebruikt. Maar, we zijn van plan om een nieuwe generatie aan producten te onthullen. Je kunt een compleet nieuw design voor die apparaten verwachten.”

Hij gaf geen verdere details, maar wees er wel op dat concurrenten bezig zijn met langere schermren en dunne schermranden. Duidelijk dus. Dat wordt in ieder geval spannend. Kan Sony opnieuw blijven opvallen, of gaat het fans juist afschrikken? Naar verwachting zal Sony komende februari zijn nieuwe vlaggenschip onthullen, tijdens het Mobile World Congress. Nog even geduld hebben dus!

Via: The Indian Express

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters