Sony noteert verlies van 6.4 miljard dollar over 2011

Sony heeft bekend gemaakt dat de cijfers over 2011 een stuk somberder zullen zijn dan eerder aangenomen. De fabrikant zal 6.4 miljard dollar verlies noteren over het boekjaar. Het verlies is vooral te weiden aan een belastingaanslag.

Sony heeft alvast een prognose vrijgegeven van haar financiële cijfers over 2011. De fabrikant heeft een eenmalige last op zich genomen vanwege een belastingaanslag in de VS. De operationele verlies kwam in 2011 uit op 2.9 miljard dollar en de belastingaanslag kost het bedrijf in totaal 3.6 miljard dollar. De cijfers zijn hierdoor een stuk somberder dan eerder werd aangenomen, om deze reden heeft de fabrikant dan ook vroegtijdig een voorspelling gedaan over de definitieve cijfers om investeerders te waarschuwen.

Sony verwacht wel dat ze in 2012 weer winst zullen gaan maken van ongeveer 2.2 miljard dollar. De fabrikant zal aanstaande woensdag haar nieuwe strategie bekend gaan maken en nader uitleggen. Sony heeft sinds 1 april een nieuwe CEO en een nieuwe strategie die gericht is op drie pijlers; gaming, imaging en mobile. De verliesgevende tak van televisies behoort niet meer tot de core van het bedrijf en deze divisie is ook direct onder de verantwoordelijkheid van de nieuwe CEO gekomen.

Kazuo Hirai 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters