Sony ontwerpt 'Single Wire Technology' als vervanging van de flexcable

Sony heeft pas aangekondigd een nieuwe zogenaamde ‘Single Wire Technology’ ontworpen te hebben voor efficiëntere dataverbindingen binnenin apparaten. Hiermee wil Sony de bekende flexcable vervangen.

De flexcable is al sinds jaar en dag dé manier om data en stroom binnenin een apparaat te versturen. Deze brede band die voorzien is van meerdere kleine draadjes erin is niet erg flexibel en en ook gevoeliger voor defecten dan een los draadje. Om deze kabel te vervangen heeft Sony een zogenaamde ‘Single Wire Technology’ ontwikkeld, waarmee zowel stroom als data via één draadje door een apparaat kan reizen.

De techniek bestaat uit twee chips die de boel zo encoden- en decoden dat ze door het draadje verstuurd kunnen worden, met daar tussenin natuurlijk het draadje zelf. Hiermee kan per seconde 940Mbit aan data verstuurd worden en daarnaast tussen de 1,5 en 3 volt stroom.

Hoewel het geheel wat duurzamer is dan een flexcable, ligt het grote voordeel van de nieuwe techniek toch op een ander vlak. Zo kunnen mobiele apparaten, waaronder telefoons, met bewegende delen namelijk een stuk vrijer ontworpen worden. Huidige sliders en clamshells moeten redelijk wat ruimte hebben in bewegende delen voor de datatransmissie. Binnenkort hoeven toestellen dus nog maar een heel kleine connectie tussen de twee losse delen te hebben.

Sony Single Wire Technology

 

Bron: Akihabara News

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters