Sony ontwikkelt geheugenkaart van 2TB genaamd XC Duo

Fabrikant Sony heeft een Memorystick ontwikkeld met een capaciteit van 2 terabyte en komt daarmee met een revolutie op het vlak van geheugenkaarten. Eerder al waren er kaarten van 64GB aangekondigd.

Memory Stick XC Duo 2tb Sony

Sony heeft met de hulp van Sandisk een geheugenkaart ontwikkeld van zo’n 2TB, een grote vooruitgang op het vlak van mobiel geheugen. Dat maakte de website oss-formats.org bekend. Uit onderzoek blijkt dat de genoemde website is toegekend aan Sony Corporation en dus een betrouwbare bron is. Deze ontwikkeling zal zorgen voor een revolutie op het vlak van mobiel geheugen en SSD’s. De nieuwe sticks zullen verdergaan onder de naam Memory Stick XC Duo en de opvolgers worden van de huidige memory sticks Duo van Sony. Voorlopig is de geheugenkaart met de grootste geheugencapaciteit op de markt nog een ‘kleine’ 64GB. Deze kaarten zijn echter nog niet op de markt te vinden ook al kwamen de eerste producenten al wel met de eerste modellen ervan naar buiten. Deze SDXC-standaard lijkt nu al verouderd al voordat hij op de markt te vinden, is als we kijken naar de kaarten van Sony.

Eventuele prijzen van deze nieuwe kaarten van Sony zijn echter nog onbekend. Ook de productiedatum en officiële aankondiging laten nog even op zich wachten.

Specificaties

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. MrCocker -

  Wat denk je dat deze 2TB zal gaan kosten ?
  SDXC 64Gb doet nu €199,-
  Moet je een lening voor af sluiten misschien
  2000 : 64 = 31.25 x €199.- = €6218.75 :S :Y 😉

  1. Dominick -

   Ik denk dat de prijs wel mee zal vallen relatief (rond de 150 ofzo) tegen de tijd dat hij op de markt komt. Ik verwacht alleen dat dat nog een hele tijd gaat duren.

 2. Johan -

  Maar in andere bronnen word gemeld dat 2tb de max capaciteit is en dat deze kaart voorlopig nog niet op de markt zou komen en datw er eerst 64gb, 128 gb, 256gb modellen op de markt zullen verschijnen. wat voor prijskaartje zou deze 2tb wel niet krijgen?

 3. Dominick -

  "Deze SDXC-standaard lijkt nu al verouderd al voor dat hij op de markt te vinden is als we kijken naar de kaarten van Sony."

  Als ik naar de naam van de kaart kijk dan is dit volgens mij ook gewoon een SDXC kaart, maar dan in een andere vorm, namelijk Memory stick, echter is het nog steeds dezelfde standaard.

  Trouwens wel heel vet dat er ook een M2 vorm komt (aan de tabel te zien), dat betekend dus ook dat het klein genoeg is om 2TB in een MicroSD te proppen. Dat betekend weer dat het niet al te lang gaat duren voordat er 2TB kaartjes voor telefoons zijn :Y

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters