Sony overweegt smartphone-afdeling nog altijd te verkopen

Sony weet nog altijd niet wat het aan moet met zijn kwakkelende smartphone-afdeling. De topman van de Japanse tech-gigant sluit een exit-strategie namelijk niet uit.

‘Sony staat open voor verkopen smartphone-afdeling’ Sony

Dit schrijft the Wall Street Journal. Duidelijk is wel dat Sony zich de komende jaren meer gaat richten op groei van zijn succesvolle afdelingen, zoals die van de camerasensors en PlayStation. Het is de bedoeling dat dit soort afdelingen van Sony dochterbedrijven worden. Hierdoor komt de focus volgens CEO Kazuo Hirai meer op winst maken te liggen.

Ook andere afdelingen moeten op een gegeven moment worden afgesplitst en er wordt een verkoop overwogen van de televisieafdeling en smartphonetak van het bedrijf. “Die mogelijkheden moeten we in ons achterhoofd houden”, aldus Hirai.

Hoewel Sony over het algemeen goede smartphones maakt, gaat het bedrijf het in smartphoneland niet voor de wind. In de high end-markt kan de Japanse firma geen vuist bieden tegen Apple en Samsung, terwijl het in het lagere segment niet kan opboksen tegen merken als Huawei.

De verkoop van Sony-smartphones valt daardoor flink tegen, al ging het in het laatste kwartaal wat beter. Feit is wel dat Sony vooral dankzij de smartphone-afdeling vorig jaar geen rooskleurige cijfers bekend kon maken. Als gevolg daarvan komt Sony dit jaar waarschijnlijk met minder telefoons.

Zo wordt er niet aan twee, maar één vlaggenschip gewerkt: de Sony Xperia Z4. Daarnaast brengt het bedrijf minder telefoons in het lagere segment op de markt. Het is de bedoeling dat Sony binnen drie jaar tijd weer een winst draait van 4,2 miljard dollar. Dat is 25 keer zoveel als nu het geval is.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters