Sony overweegt smartphone-afdeling nog altijd te verkopen

Sony weet nog altijd niet wat het aan moet met zijn kwakkelende smartphone-afdeling. De topman van de Japanse tech-gigant sluit een exit-strategie namelijk niet uit.

‘Sony staat open voor verkopen smartphone-afdeling’ Sony

Dit schrijft the Wall Street Journal. Duidelijk is wel dat Sony zich de komende jaren meer gaat richten op groei van zijn succesvolle afdelingen, zoals die van de camerasensors en PlayStation. Het is de bedoeling dat dit soort afdelingen van Sony dochterbedrijven worden. Hierdoor komt de focus volgens CEO Kazuo Hirai meer op winst maken te liggen.

Ook andere afdelingen moeten op een gegeven moment worden afgesplitst en er wordt een verkoop overwogen van de televisieafdeling en smartphonetak van het bedrijf. “Die mogelijkheden moeten we in ons achterhoofd houden”, aldus Hirai.

Hoewel Sony over het algemeen goede smartphones maakt, gaat het bedrijf het in smartphoneland niet voor de wind. In de high end-markt kan de Japanse firma geen vuist bieden tegen Apple en Samsung, terwijl het in het lagere segment niet kan opboksen tegen merken als Huawei.

De verkoop van Sony-smartphones valt daardoor flink tegen, al ging het in het laatste kwartaal wat beter. Feit is wel dat Sony vooral dankzij de smartphone-afdeling vorig jaar geen rooskleurige cijfers bekend kon maken. Als gevolg daarvan komt Sony dit jaar waarschijnlijk met minder telefoons.

Zo wordt er niet aan twee, maar één vlaggenschip gewerkt: de Sony Xperia Z4. Daarnaast brengt het bedrijf minder telefoons in het lagere segment op de markt. Het is de bedoeling dat Sony binnen drie jaar tijd weer een winst draait van 4,2 miljard dollar. Dat is 25 keer zoveel als nu het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters