Sony overweegt smartphone-afdeling nog altijd te verkopen

Sony weet nog altijd niet wat het aan moet met zijn kwakkelende smartphone-afdeling. De topman van de Japanse tech-gigant sluit een exit-strategie namelijk niet uit.

‘Sony staat open voor verkopen smartphone-afdeling’ Sony

Dit schrijft the Wall Street Journal. Duidelijk is wel dat Sony zich de komende jaren meer gaat richten op groei van zijn succesvolle afdelingen, zoals die van de camerasensors en PlayStation. Het is de bedoeling dat dit soort afdelingen van Sony dochterbedrijven worden. Hierdoor komt de focus volgens CEO Kazuo Hirai meer op winst maken te liggen.

Ook andere afdelingen moeten op een gegeven moment worden afgesplitst en er wordt een verkoop overwogen van de televisieafdeling en smartphonetak van het bedrijf. “Die mogelijkheden moeten we in ons achterhoofd houden”, aldus Hirai.

Hoewel Sony over het algemeen goede smartphones maakt, gaat het bedrijf het in smartphoneland niet voor de wind. In de high end-markt kan de Japanse firma geen vuist bieden tegen Apple en Samsung, terwijl het in het lagere segment niet kan opboksen tegen merken als Huawei.

De verkoop van Sony-smartphones valt daardoor flink tegen, al ging het in het laatste kwartaal wat beter. Feit is wel dat Sony vooral dankzij de smartphone-afdeling vorig jaar geen rooskleurige cijfers bekend kon maken. Als gevolg daarvan komt Sony dit jaar waarschijnlijk met minder telefoons.

Zo wordt er niet aan twee, maar één vlaggenschip gewerkt: de Sony Xperia Z4. Daarnaast brengt het bedrijf minder telefoons in het lagere segment op de markt. Het is de bedoeling dat Sony binnen drie jaar tijd weer een winst draait van 4,2 miljard dollar. Dat is 25 keer zoveel als nu het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters