Sony overweegt smartphonefabriek in India te bouwen

Sony overweegt een smartphonefabriek te bouwen in India. De Japanse fabrikant speelt serieus met de gedachte om een deel van zijn smartphones in dat land te laten fabriceren.

Sony overweegt smartphonefabriek in India te bouwen Sony

Hierover schrijft India Times, dat sprak met de uitvoerend directeur van Sony India, Kenichiro Hibi. Hoewel hij geen jaartal noemde voor de mogelijke opening van een fabriek, en ook niet de bedragen wil noemen die gemoeid zijn met de bouw van een fabriek, liet hij wel weten dat Sony er veel mee bezig is.

Dit is te danken aan een nieuw initiatief van de Indiase minister-president, Narendra Modi. Hij lanceerde onlangs een nieuw initiatief, Make in India, dat multinationals aanmoedigt om producten in India te maken in plaats van ze te importeren. Smartphoneproducent Foxconn schijnt al geïnteresseerd te zijn om een fabriek in India te openen en Sony is dat ook.

“Dankzij dit goede initiatief van de heer Modi moeten we zien te dealen met deze nieuwe koers en strategie”, vertelt Hibi. “We praten nu over hoe wij de nieuwe koers kunnen ondersteunen, maar iets concreets kan ik daar verder nog niet over zeggen. We onderzoeken echter serieus hoe we aan de vereisten van het programma kunnen voldoen.”

Binnen twee jaar kan er echter al veel gebeuren, meent Hibi. “Absoluut ja, in dat tijdsbestek kan er iets neergezet worden. Ik kan hier niet specifiek op ingaan, maar ja: we denken hier serieus over na.”

India wordt dus steeds aantrekkelijker voor fabrikanten om daar hun producten te laten maken. Waar het overgrote merendeel van de smartphones vandaag de dag worden geproduceerd in China, wordt India een steeds belangrijkere concurrent. Zo produceert Samsung de Z1 ook al in India.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters