Sony overweegt smartphonefabriek in India te bouwen

Sony overweegt een smartphonefabriek te bouwen in India. De Japanse fabrikant speelt serieus met de gedachte om een deel van zijn smartphones in dat land te laten fabriceren.

Sony overweegt smartphonefabriek in India te bouwen Sony

Hierover schrijft India Times, dat sprak met de uitvoerend directeur van Sony India, Kenichiro Hibi. Hoewel hij geen jaartal noemde voor de mogelijke opening van een fabriek, en ook niet de bedragen wil noemen die gemoeid zijn met de bouw van een fabriek, liet hij wel weten dat Sony er veel mee bezig is.

Dit is te danken aan een nieuw initiatief van de Indiase minister-president, Narendra Modi. Hij lanceerde onlangs een nieuw initiatief, Make in India, dat multinationals aanmoedigt om producten in India te maken in plaats van ze te importeren. Smartphoneproducent Foxconn schijnt al geïnteresseerd te zijn om een fabriek in India te openen en Sony is dat ook.

“Dankzij dit goede initiatief van de heer Modi moeten we zien te dealen met deze nieuwe koers en strategie”, vertelt Hibi. “We praten nu over hoe wij de nieuwe koers kunnen ondersteunen, maar iets concreets kan ik daar verder nog niet over zeggen. We onderzoeken echter serieus hoe we aan de vereisten van het programma kunnen voldoen.”

Binnen twee jaar kan er echter al veel gebeuren, meent Hibi. “Absoluut ja, in dat tijdsbestek kan er iets neergezet worden. Ik kan hier niet specifiek op ingaan, maar ja: we denken hier serieus over na.”

India wordt dus steeds aantrekkelijker voor fabrikanten om daar hun producten te laten maken. Waar het overgrote merendeel van de smartphones vandaag de dag worden geproduceerd in China, wordt India een steeds belangrijkere concurrent. Zo produceert Samsung de Z1 ook al in India.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters