Sony presenteert Xperia C5 Ultra en Xperia M5

Sony heeft twee nieuwe midrange smartphones aangekondigd: de Xperia C5 Ultra en de Xperia M5. Bij de twee telefoons ligt de nadruk op de camera’s. Ze zijn vanaf deze zomer te koop, maar niet in Nederland.

Het is nog onbekend of de Xperia C5 Ultra en Xperia M5 later door Sony naar Nederland worden gebracht. Ook is het nog onbekend hoeveel geld de twee telefoons gaan kosten.

Sony Xperia M5

Sony Xperia M5

Deze smartphone heeft een scherm met een formaat van 5 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. De Xperia M5 heeft verder een MediaTek-processor. Deze Helio X10-chipset klokt met acht Cortex A53-kernen maximaal 2GHz. De hoeveelheid werkgeheugen bedraagt 3GB. De opslagcapaciteit is 8 of 16GB en is uitbreidbaar.

Sony legt met de Xperia M5 echt de nadruk op de camera’s. Met de camera aan de achterkant schiet je foto’s in 21,5 megapixel met de nieuwe Exmor RS-camera . Aan de voorkant zit ook een Exmor RS-camera die foto’s maakt in 13 megapixel en beschikt over autofocus.

De Xperia M5 is 7,6 millimeter dun, heeft een batterij met een inhoud van 2600 mAh én is waterdicht. De smartphone heeft een gewicht van 142,5 gram.

Sony Xperia M5 
Sony Xperia M5 
Sony Xperia M5 
Sony Xperia M5 
Sony Xperia M5 

Sony Xperia C5 Ultra

Sony Xperia C5 Ultra

Deze smartphone heeft een groter scherm van 6 inch en dezelfde full HD-resolutie. De randen rondom het scherm zijn behoorlijk dun en de telefoon is 8,2 millimeter dik. Ook deze smartphone heeft een MediaTek-processor. Deze MTK6752 is met acht kernen geklokt op 1,7GHz. De telefoon heeft 2GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 16GB. Dit is uitbreidbaar.

Beide camera’s van de C5 Ultra schieten foto’s in 13 megapixel. Deze smartphone is niet waterdicht. Hij weegt 187 gram en draait net als de M5 op Android 5.0 Lollipop. De batterij van de telefoon heeft een inhoud van 2930 mAh.

Sony Xperia C5 Ultra 
Sony Xperia C5 Ultra 
Sony Xperia C5 Ultra 
Sony Xperia C5 Ultra 
Sony Xperia C5 Ultra 
Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters