Sony komt met randloos vlaggenschip op IFA 2017

Volgens een nieuw gerucht via Chinese social media site Weibo, zou Sony de wereld verrassen in het najaar met de onthulling van een totaal randloos vlaggenschip toestel. Om de schok compleet te maken zou het toestel ook nog uitgerust zijn met een LCD display met een verhouding van 18:9. De handset zou geïntroduceerd worden tijdens IFA 2017, de bekende vakbeurs voor consumentenelectronica en huishoudeleijke apparaten.

Overgang naar randloos ontwerp in etappes

Sony zou met een randloos ontwerp eindelijk loslaten van de dikke randen en meegaan met de huidige trend. Dit jaar zagen we de lancering van de Xperia XZ Premium en XZs met dikke randen aan de boven- en onderkant en behoorlijke randen aan de zijkanten. Met de Sony XA1 en ZA1 Ultra werden de randen aan de zijkant al miniemer. Sony lijkt de overstap naar het randloze ontwerp in etappes in te voeren.

Sony Randloos toestel

Sony tevreden met de 16:9 verhouding

Het tweede verrassende nieuws over het toestel is dat het een LCD scherm zal krijgen met een verhouding van 18:9. Dit lijkt de woorden van Sony marketing director Don Mesa tegen te spreken. Eerder dit jaar liet hij tijdens MWC 2017  weten dat het bedrijf helemaal tevreden is met de huidige 16:9 verhouding. Daarnaast hebben de films van Sony Pictures ook deze verhouding. Het zou vreemd zijn als het bedrijf nu een toestel uit zou brengen, waarop de eigen films niet optimaal bekeken kunnen worden.

18:9 aspect ratio toch niet onmogelijk

Aan de andere kant heeft Japan Display Inc. pas aangekondigd met de massale productie van een full active LCD display te gaan beginnen voor randloze ontwerpen en met een verhouding van 18:9. Onder Japan Display Inc. vallen Toshiba, Hitachi en ook de display afdeling van Sony. Het is dus anderzijds wel plausibel dat Sony inderdaad deze nieuwe aspect ratio zal gaan hanteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters