Sony komt met randloos vlaggenschip op IFA 2017

Volgens een nieuw gerucht via Chinese social media site Weibo, zou Sony de wereld verrassen in het najaar met de onthulling van een totaal randloos vlaggenschip toestel. Om de schok compleet te maken zou het toestel ook nog uitgerust zijn met een LCD display met een verhouding van 18:9. De handset zou geïntroduceerd worden tijdens IFA 2017, de bekende vakbeurs voor consumentenelectronica en huishoudeleijke apparaten.

Overgang naar randloos ontwerp in etappes

Sony zou met een randloos ontwerp eindelijk loslaten van de dikke randen en meegaan met de huidige trend. Dit jaar zagen we de lancering van de Xperia XZ Premium en XZs met dikke randen aan de boven- en onderkant en behoorlijke randen aan de zijkanten. Met de Sony XA1 en ZA1 Ultra werden de randen aan de zijkant al miniemer. Sony lijkt de overstap naar het randloze ontwerp in etappes in te voeren.

Sony Randloos toestel

Sony tevreden met de 16:9 verhouding

Het tweede verrassende nieuws over het toestel is dat het een LCD scherm zal krijgen met een verhouding van 18:9. Dit lijkt de woorden van Sony marketing director Don Mesa tegen te spreken. Eerder dit jaar liet hij tijdens MWC 2017  weten dat het bedrijf helemaal tevreden is met de huidige 16:9 verhouding. Daarnaast hebben de films van Sony Pictures ook deze verhouding. Het zou vreemd zijn als het bedrijf nu een toestel uit zou brengen, waarop de eigen films niet optimaal bekeken kunnen worden.

18:9 aspect ratio toch niet onmogelijk

Aan de andere kant heeft Japan Display Inc. pas aangekondigd met de massale productie van een full active LCD display te gaan beginnen voor randloze ontwerpen en met een verhouding van 18:9. Onder Japan Display Inc. vallen Toshiba, Hitachi en ook de display afdeling van Sony. Het is dus anderzijds wel plausibel dat Sony inderdaad deze nieuwe aspect ratio zal gaan hanteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters