Sony reorganisatie heeft positief gevolg voor smartphones

Sony heeft bekendgemaakt dat het bedrijf een grote reorganisatie gaat doorvoeren die op 1 april moet ingaan. De nieuwe CEO gaat zich met zijn bedrijf op drie belangrijke pijlers richten waarvan eentje de smartphone-tak zal worden.

Op 1 april van dit jaar zal Kazuo Hirai het roer overnemen als CEO van Sony en daarmee zal Sir Howard Stinger afzwaaien omdat hij met pensioen zal gaan. Hirai lijkt grote plannen te hebben met Sony en heeft dan ook voor zijn benoeming bekend gemaakt dat hij flink gaat reorganiseren. Hirai is afkomstig uit de PlayStation-lijn van Sony en was in Amerika verantwoordelijk voor het succes van de spelcomputer.

In de nieuwe visie van Hirai voor Sony komen er drie nieuwe pijlers waarop het gehele bedrijf zich gaat richten. Sony zal zich met name richten op digital imaging, gaming en mobiel. De net ingelijfde Sony Mobile-tak zal dus deel uit gaan maken van een belangrijke pijler binnen Sony en dat is dan ook voor het eerst dat de fabrikant deze tak vol overgave omarmt. Hirai neemt ook zelf verantwoordelijkheid voor de noodlijdende televisie-tak van Sony. Hij zal deze business direct gaan overzien in zijn functie als CEO en neemt ook de eindverantwoordelijkheid voor deze businessgroep op zich.

Sony heeft ook de bestuursstructuur aangepast zodat de drie nieuwe pilaren beter met elkaar gaan samenwerken. De R&D afdelingen worden vanaf 1 april door één persoon geleid en ook de andere onderdelen krijgen uiteindelijk één Vice-President waardoor de convergentie veel beter moet gaan worden bij de fabrikant. Hirai heeft daarnaast nog meer plannen die hij later uit de doeken zal gaan doen voor Sony. Duidelijk is wel dat hij veel toekomst ziet in gaming en mobieltjes en dit alles tezamen zal gecomplimenteerd worden met imaging.

Hirai liet al op het Mobile World Congress zijn gezicht zien tijdens de Sony Mobile persconferentie. Toen al benadrukte de aanstaande CEO dat mobiel een erg belangrijke tak gaat worden voor Sony.

Sony Kazuo Hirai 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters