Sony richt zich voorlopig op Europese smartphonemarkt

Sony richt zich voorlopig op de Europese en Japanse smartphonemarkt. In Amerika en China valt voor het Japanse bedrijf momenteel niet genoeg te verdienen met de Xperia-smartphones. Om toch de doelstelling te behalen om de derde van de wereld te worden, heeft het bedrijf besloten om zich eerst te richten op markten die lucratiever zijn.

Sony Xperia Z1F

Dat betekent verminderde inspanningen om Amerika en China te veroveren. Sony CEO Kazuo Hirai heeft dat gemeld tijdens een gesprek met journalisten. Met deze strategie laat Sony wel de twee grootste smartphonemarkten ter wereld voorlopig links liggen.

Sony wil zich richten op Europa en Japan, waar de telefoons van de elektronicafabrikant beter aftrek vinden. Momenteel staat Sony op de zevende plek met een wereldwijd marktaandeel van 2,2 procent. Overigens is Sony zelfs in thuismarkt Japan de tweede, na Apple.

In Europa en Japan raakt Sony momenteel zestig procent van zijn smartphones kwijt. ”Die twee zijn de belangrijkste gebieden voor ons en we gaan daar flink op inzetten. Maar nog niet voor de Verenigde Staten en China”, vertelde Hirai op een persconferentie. ”Het is niet realistisch om overal tegelijk te beginnen. In de Verenigde Staten beginnen we fasegewijs.”

In Amerika heeft Sony weinig voet aan de grond weten te krijgen. In de VS is het belangrijk om deals te maken met telco’s, omdat vrijwel alle telefoons met een abonnement worden verkocht. In Amerika heeft Sony alleen een deal met T-Mobile, de in grootte vierde provider van het land. In China legt Sony het af tegen de talrijke Chinese telefoonmakers, zoals ZTE en Huawei, hoewel Sony daar wel contracten heeft met de drie grootste providers.

Sony is van plan om dit jaar 42 miljoen smartphones te verkopen. Dat is 27 procent meer dan vorig jaar. Ter vergelijking: Samsung raakte vorig jaar 218 miljoen smartphones kwijt en Apple verkocht 136 miljoen iPhones.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bas_vhn -

    Het zou goed zijn als Sony en HTC een groter aandeel van de android markt in handen krijgen. Ik denk dat het uiteindelijk ook vroeg of laat wel zal gebeuren. Kijk maar naar Nokia en BB, daar is uiteindelijk ook weinig van overgebleven. Samsung is nu groot in de smartphone wereld, maar ik verwacht niet dat dit eeuwig zal duren.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters