Sony richt zich voorlopig op Europese smartphonemarkt

Sony richt zich voorlopig op de Europese en Japanse smartphonemarkt. In Amerika en China valt voor het Japanse bedrijf momenteel niet genoeg te verdienen met de Xperia-smartphones. Om toch de doelstelling te behalen om de derde van de wereld te worden, heeft het bedrijf besloten om zich eerst te richten op markten die lucratiever zijn.

Sony Xperia Z1F

Dat betekent verminderde inspanningen om Amerika en China te veroveren. Sony CEO Kazuo Hirai heeft dat gemeld tijdens een gesprek met journalisten. Met deze strategie laat Sony wel de twee grootste smartphonemarkten ter wereld voorlopig links liggen.

Sony wil zich richten op Europa en Japan, waar de telefoons van de elektronicafabrikant beter aftrek vinden. Momenteel staat Sony op de zevende plek met een wereldwijd marktaandeel van 2,2 procent. Overigens is Sony zelfs in thuismarkt Japan de tweede, na Apple.

In Europa en Japan raakt Sony momenteel zestig procent van zijn smartphones kwijt. ”Die twee zijn de belangrijkste gebieden voor ons en we gaan daar flink op inzetten. Maar nog niet voor de Verenigde Staten en China”, vertelde Hirai op een persconferentie. ”Het is niet realistisch om overal tegelijk te beginnen. In de Verenigde Staten beginnen we fasegewijs.”

In Amerika heeft Sony weinig voet aan de grond weten te krijgen. In de VS is het belangrijk om deals te maken met telco’s, omdat vrijwel alle telefoons met een abonnement worden verkocht. In Amerika heeft Sony alleen een deal met T-Mobile, de in grootte vierde provider van het land. In China legt Sony het af tegen de talrijke Chinese telefoonmakers, zoals ZTE en Huawei, hoewel Sony daar wel contracten heeft met de drie grootste providers.

Sony is van plan om dit jaar 42 miljoen smartphones te verkopen. Dat is 27 procent meer dan vorig jaar. Ter vergelijking: Samsung raakte vorig jaar 218 miljoen smartphones kwijt en Apple verkocht 136 miljoen iPhones.

Bron: Reuters

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters