Sony richt zich voorlopig op Europese smartphonemarkt

Sony richt zich voorlopig op de Europese en Japanse smartphonemarkt. In Amerika en China valt voor het Japanse bedrijf momenteel niet genoeg te verdienen met de Xperia-smartphones. Om toch de doelstelling te behalen om de derde van de wereld te worden, heeft het bedrijf besloten om zich eerst te richten op markten die lucratiever zijn.

Sony Xperia Z1F

Dat betekent verminderde inspanningen om Amerika en China te veroveren. Sony CEO Kazuo Hirai heeft dat gemeld tijdens een gesprek met journalisten. Met deze strategie laat Sony wel de twee grootste smartphonemarkten ter wereld voorlopig links liggen.

Sony wil zich richten op Europa en Japan, waar de telefoons van de elektronicafabrikant beter aftrek vinden. Momenteel staat Sony op de zevende plek met een wereldwijd marktaandeel van 2,2 procent. Overigens is Sony zelfs in thuismarkt Japan de tweede, na Apple.

In Europa en Japan raakt Sony momenteel zestig procent van zijn smartphones kwijt. ”Die twee zijn de belangrijkste gebieden voor ons en we gaan daar flink op inzetten. Maar nog niet voor de Verenigde Staten en China”, vertelde Hirai op een persconferentie. ”Het is niet realistisch om overal tegelijk te beginnen. In de Verenigde Staten beginnen we fasegewijs.”

In Amerika heeft Sony weinig voet aan de grond weten te krijgen. In de VS is het belangrijk om deals te maken met telco’s, omdat vrijwel alle telefoons met een abonnement worden verkocht. In Amerika heeft Sony alleen een deal met T-Mobile, de in grootte vierde provider van het land. In China legt Sony het af tegen de talrijke Chinese telefoonmakers, zoals ZTE en Huawei, hoewel Sony daar wel contracten heeft met de drie grootste providers.

Sony is van plan om dit jaar 42 miljoen smartphones te verkopen. Dat is 27 procent meer dan vorig jaar. Ter vergelijking: Samsung raakte vorig jaar 218 miljoen smartphones kwijt en Apple verkocht 136 miljoen iPhones.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bas_vhn -

    Het zou goed zijn als Sony en HTC een groter aandeel van de android markt in handen krijgen. Ik denk dat het uiteindelijk ook vroeg of laat wel zal gebeuren. Kijk maar naar Nokia en BB, daar is uiteindelijk ook weinig van overgebleven. Samsung is nu groot in de smartphone wereld, maar ik verwacht niet dat dit eeuwig zal duren.

Apple komt volgend jaar mogelijk met iPhone X lookalike met LCD display lees verder

Honor V10

Honor V10 opgedoken met indrukwekkende screen-to-body ratio lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters