Sony sluit 2012 af in zwarte cijfers

Sony heeft 2012 afgesloten met een voorzichtige winst van een half miljard dollar, maar na belastingen wordt een verlies genoteerd van 128 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht in 2013 weer winstgevend te worden.

Sony Xperia V hoofdfoto

De Japanner heeft een paar zware jaren achter de rug. In 2012 was het dan ook tijd om het roer volledig om te gooien en de oud CEO gedag te zeggen en te vervangen voor een nieuwe topman. Karzai heeft eerst Sony Mobile aangetrokken en later de belangrijkste pijlers van het bedrijf opnieuw vormgegeven. Zo staan nu bij Sony Mobile, Gaming en Imaging centraal, daar waar het vroeger de televisies, camera’s en games waren. Door deze reorganisatie heeft Sony het forse verlies afgelopen jaar weten om te buigingen in een voorzichtige winst. Daarnaast verwacht Sony dat het in 2013 weer winstgevend zal zijn sinds tijden, ondanks de lastige markt.

Sony noteerde in het laatste kwartaal van 2012 een winst van 534 miljoen dollar. Na belastingen is deze winst verdampt en moet Sony alsnog 128 miljoen dollar aftikken. Desondanks is de afzet met bijna 7 procent gegroeid in het kwartaal. De verwachting is dat de winst in het eerste kwartaal van 2013 uit komt op 1.4 miljard dollar. Bijna divisies rapporteerde echter wel een lagere afzet, met namen de tv-tak. Alleen de nieuwe mobiele tak zag zijn afzet met bijna 95 procent stijgen in een jaar tijd, aldus het financiële verslag van Sony. Dit heeft met namen te maken met de overname van Sony Ericsson. Sony blijft positief over de toekomst, al is het wel een lastige markt, aldus de Japanner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quinten Groenings -

    Sony is altijd een vertrouwd merk geweest en het zou zonde zijn als ze op verschillende markten verdwijnen. Het omspitten zon groot bedrijf heeft volgens mij alleen wel voor veel ontslagenen gezorgd en dat is nooit fijn.

    Maar leuk om te lezen dat Sony het nog wel even volhoudt en dat de voorspellingen goed zijn.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters