Sony sluit 2012 af in zwarte cijfers

Sony heeft 2012 afgesloten met een voorzichtige winst van een half miljard dollar, maar na belastingen wordt een verlies genoteerd van 128 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht in 2013 weer winstgevend te worden.

Sony Xperia V hoofdfoto

De Japanner heeft een paar zware jaren achter de rug. In 2012 was het dan ook tijd om het roer volledig om te gooien en de oud CEO gedag te zeggen en te vervangen voor een nieuwe topman. Karzai heeft eerst Sony Mobile aangetrokken en later de belangrijkste pijlers van het bedrijf opnieuw vormgegeven. Zo staan nu bij Sony Mobile, Gaming en Imaging centraal, daar waar het vroeger de televisies, camera’s en games waren. Door deze reorganisatie heeft Sony het forse verlies afgelopen jaar weten om te buigingen in een voorzichtige winst. Daarnaast verwacht Sony dat het in 2013 weer winstgevend zal zijn sinds tijden, ondanks de lastige markt.

Sony noteerde in het laatste kwartaal van 2012 een winst van 534 miljoen dollar. Na belastingen is deze winst verdampt en moet Sony alsnog 128 miljoen dollar aftikken. Desondanks is de afzet met bijna 7 procent gegroeid in het kwartaal. De verwachting is dat de winst in het eerste kwartaal van 2013 uit komt op 1.4 miljard dollar. Bijna divisies rapporteerde echter wel een lagere afzet, met namen de tv-tak. Alleen de nieuwe mobiele tak zag zijn afzet met bijna 95 procent stijgen in een jaar tijd, aldus het financiële verslag van Sony. Dit heeft met namen te maken met de overname van Sony Ericsson. Sony blijft positief over de toekomst, al is het wel een lastige markt, aldus de Japanner.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters