Foto’s van Sony’s full-screen smartphone gelekt: iPhone X-killer?

De grote trend van 2017 was dunne schermranden. Waar Xiaomi voorheen vooral bekend stond als copycat, trapte de fabrikant vorig jaar een trend af met de Xiaomi Mi Mix. Zeer dunne schermranden leverden een situatie op die je met smartphones al enkele jaren hebt gemist. Dat je een nieuw toestel naast het vorige model kan houden, en kan concluderen: “Wauw, die ziet er nu opeens echt verouderd uit!” Wat gaat Sony doen?

Sony: tijd voor een nieuw design

Vrijwel elke andere grote fabrikant volgde dit jaar. Samsung met de Galaxy S8, LG met de LG G7 en uiteindelijk Apple met de iPhone X. Ondertussen is er zelfs een Mi Mix 2, die een schepje er een schepje bovenop doet. Allemaal leuk en aardig, maar een grote speler mist op het feestje. Dan hebben we het natuurlijk over Sony. De fabrikant kiest al enkele jaren voor een kenmerkend design, op een bewonderingswaardige consistente manier.

Sony toestel 2028 smartphone design
Een eerder gelekte render

Daar verdient Sony lof voor, maar dit jaar begint het toch pijnlijk te worden. De zeer dikke bezels waren een aantrekkelijke feature, die bijdraagt aan het totaalplaatje. Naast flagships uit 2017 ziet het er echter achterhaald uit. De Japanse techgigant beloofde onlangs al dat het in 2018 een compleet nieuw design gaat implementeren voor zijn smartphones.

Foto’s van Sony’s high-end Xperia smartphones gelekt

Nu zijn de eerste vermeende foto’s van die toestellen gelekt. We zien twee modellen met zeer dunne schermranden. Een model heeft een glazen behuizing, de ander een metalen behuizing. De rondere hoeken van het tweede toestellen vallen op. Sony kiest vaak voor een rechthoekig design. Beide toestellen hebben een dubbele camera, maar daar houden de overeenkomsten wel op. De smartphones zien er verder totaal verschillend uit.

Sony toestel 2028 smartphone design

Ook van de concurrentie. Sony is duidelijk niet van plan om simpelweg andere smartphones achterna te gaan. Dat zou top zijn, want hoe dunner schermranden worden, hoe pittiger het is om je te onderscheiden. Sony’s high-end topper voor 2018 krijgt naar verluidt een 5.7-inch 4K scherm, met een vingerafdrukscanner onder het glas. Iets wat Samsung en Apple overigens niet is gelukt.

Sony toestel 2028 smartphone design

Daarnaast worden het een van de eerste smartphones met de Snapdragon 845. Verder weten we nog vrij weinig over de plannen van Sony. Sterker nog, we weten niet eens of deze foto’s echt zijn. Voor hetzelfde geld gaat het hier om prototypes, of een creatieve designer die iedereen voor de gek houdt. Een ding is in ieder geval zeker: 2018 wordt een interessant jaar voor Sony. Check ook de gelekte informatie rondom het design van de Huawei P11.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters