Sony snijdt hard in kosten en personeel

Sony snijdt hard in de kosten. Er moeten duizenden werknemers verdwijnen, zowel in Japan als in Europa. De mobiele tak wordt niet gespaard.

Sony Kazuo Hirai

Er moeten wereldwijd zeker tienduizend arbeidsplaatsen verdwijnen, heeft Sony verklaard. Het bedrijf heeft al een chemische tak met 1800 werknemers verkocht aan een Japanse bank. Voorts worden er op het hoofdkwartier en bij een fabriek in Gifu in het midden van Japan tweeduizend banen geschrapt.

In Europa verdwijnen nog eens tweeduizend banen. De helft gaat weg bij de mobiele tak, het voormalige Sony Ericsson. De overige ontslagen vallen bij andere Sony-fabrieken over de hele wereld, zo maakte het bedrijf bekend.

Sony hoopt op die manier jaarlijks zo’n 350 miljoen euro op de kosten te besparen. De elektronicafabrikant heeft het de laatste tijd erg moeilijk in de concurrrentie op de consumentenmarkt. Vooral de tv-divisie loopt slecht.

CEO Kazuo Hirai heeft zichzelf ten doel gesteld om het bedrijf weer aan de top te brengen, waar Sony de afgelopen decennia met de Bravia-televisies, de Playstation en de camera’s producten van bijzonder goede kwaliteit aan de man heeft gebracht. Maar sinds Hirai een half jaar geleden de touwtjes in handen kreeg, is het aandeel Sony al met 42 procent gedaald op de beurs. De aangekondigde ontslagen hebben overigens weinig invloed gehad op de beurskoers van het bedrijf.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters