Sony stapt uit de navigatiemarkt in de EU

Sony heeft bekend gemaakt dat het gaat stoppen met de verkoop van navigatiesystemen in de EU. De markt is vijandig voor Sony.

Het is voor grote fabrikanten van consumentenelektronica lastig om een goede positie in de markt voor draagbare navigatiesystemen op te bouwen. Philips begon er niet eens aan. Sony wel, en liet twee jaar geleden nog weten te streven naar een aandeel van 20% van de Europese navigatiemarkt. De fabrikant heeft nu echter besloten dit jaar geen nieuwe modellen in Europa te lanceren en de bestaande modellen terug te trekken. Een terugkeer wil het overigens niet uitsluiten.

Sony trekt zich terug omdat de navigatiesystemen niet voldoende winstgevend blijken. Sony blijft wel actief op het gebied van navigatie in Amerika en Azië. Bestaande gebruikers hebben nog enkele jaren recht op updates van kaartmateriaal en flitspalen. Die periode loopt voor oudere modellen tot eind 2010 en voor recentere modellen tot eind 2011. De laatste modellen zijn de enkele maanden geleden gelanceerde NV-U73T en NV-U93T. We wachten nog op een reactie van Sony Nederland.

sony1 

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters