Sony start massaproductie gebogen sensor voor camera's

Sony is gestart met de massaproductie van een unieke gebogen sensor voor camera’s. De gebogen sensor kan een groter oppervlak waarnemen en heeft daarnaast geen vignetting in de hoeken van de foto.

Sony laat weten dat het nieuw type sensor inmiddels in productie is gegaan. De sensor zal in eerste instantie in high-end camera’s van Sony te vinden zijn, meer aan een kleinre variant van de sensor wordt momenteel ook aan gewerkt. Deze kleinere variant zal wellicht eind dit jaar, of begin volgend jaar, in smartphones te vinden zijn. Sony heeft een patent aangevraagd op de sensor en is vooralsnog de enige die een dergelijke sensor weet te produceren.

Een gebogen sensor heeft een aantal voordelen. Allereerst is het oppervlak dat de sensor kan zien veel groter. De sensor is gebaseerd op het menselijk oog dat eveneens gebogen is. Hierdoor moeten de foto’s veel meer natuurgetrouw overkomen. Een ander voordeel is dat er geen spraken is van vignetting en verkleuring in de hoeken en randen van de foto’s. Ook zouden foto’s veel minder ruis hebben met en gebogen sensor, aldus de fabrikant.

Er kleven nog wel een aantal kinderziektes aan de sensor. Zo is het bijzonder lastig om er een optische zoomlens voor te maken. Voor smartphones lijkt dit probleem niet aanwezig te zijn aangezien deze gebruik maken veelal van digitalezoom. Ook het aantal megapixels van de sensor lijkt lager te zijn dan de standaard in de markt. Deze ligt rond de 23 megapixels.

Sony curved photo sensor 
De eerste foto genomen met de gebogen sensor van Sony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters