Sony start wereldwijde uitrol Lollipop voor Xperia Z3

Sony is begonnen met het wereldwijd uitrollen van Android 5.0 Lollipop naar zijn vlaggenschip, de Xperia Z3. Ook de Xperia Z3 Compact en de Xperia Z3 Tablet Compact krijgen inmiddels de update naar Android 5.0 Lollipop.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact review img 0850

Dit laat Sony weten op Twitter. Volgende week start de Japanse fabrikant met het uitrollen van het nieuwe besturingssysteem naar de Xperia Z2 en de Xperia Z2 Tablet. Deze apparaten werden in februari vorig jaar door Sony gepresenteerd. Uiteindelijk moeten alle Xperia Z-apparaten van Sony op Android 5.0 Lollipop draaien.

De meeste andere toestellen van Sony hebben pech. Eigenlijk zouden alleen de Xperia Z-apparaten dus Lollipop krijgen, maar nu blijken ook andere Sony-toestellen het nieuwe besturingssysteem van Google te krijgen, zoals de Xperia E4g, Xperia T2 Ultra, Xperia C3 en de Xperia M4 Aqua.

Sony is relatief laat met het uitrollen van Android 5.0 Lollipop. Uiteraard draaien de meeste Nexus-apparaten al op Lollipop, net als de meeste Motorola’s. Daarnaast hebben een aantal Samsung-telefoons al Android 5.0, maar ook smartphones van HTC en LG. Sony hobbelt daar dus eigenlijk een beetje achteraan, maar lijkt nu het uitrollen van Lollipop voortvarend op te gaan pakken.

Het is nog onbekend wanneer Sony de update uitrolt naar de meeste toestellen. De Xperia Z3-lijn is dus deze week aan de beurt, terwijl volgende week de Xperia Z2-lijn aan de beurt is. Of de Xperia Z1-reeks de week daarna al aan de beurt is, is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Vidurj5 Joeloemsingh -

  All about phones,

  Ik heb de Sony Xperia E4G weten jullie inmiddels al wanneer de update naar Android 5.0 lollipop uit

  Alvast Bedankt

 2. Vidurj5 Joeloemsingh -

  Beste All About Phones,

  Ik heb op dit moment de Sony Xperia E4G en er staat in jullie bericht dat de Sony Xperia E4G de update naar Android 5.0 Lollipop krijgt weten jullie wanneer die update naar Nederland komt??

  Alvast Bedankt

  PS: een vriend van mij heeft de Sony Xperia Z1 en hij heeft de update afgelopen week gehad.

 3. Andre. -

  waarom is sony altijd de laatste met dit soort dingen? En wie zegt mij dat deze uitrol niet die bugs er in heeft zitten zoals eerder al is geschreven. Want ik had gelezen dat er in lollipop 5.0 bugs zaten wat betreft geheugen. Straks krijgen al deze xperia bezitters deze versie van android met de bugs omdat er inmidddels al andere versies zijn verschenen waar deze fouten uit zijn gehaald. Moeten wij dan als xperia bezitters weer zolang wachten voordat sony met deze uitrol begint?

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters