Sony stoot laptopafdeling af en ontslaat 5000 mensen

Om zich beter op de ontwikkeling van smartphones en tablets te concentreren, gaat Sony haar laptopafdeling Vaio verkopen. Ook zullen 5000 mensen hun baan verliezen.

Sony VAIO Duo 11

Het Japanse elektronicaconcern verkoopt de Vaio-tak van het bedrijf aan investeringsmaatschappij Japan Industrial Partners (JIP). Sony maakte vorig jaar een analyse van welke afdelingen van het bedrijf voor de meeste groei kunnen zorgen.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat het de beste oplossing is om ons te richten op de ontwikkeling van smartphones en tablets en dat we computerafdeling onderbrengen bij JIP”, schrijft Sony in een persbericht.

Verder schrijft Sony dat het nu duidelijk is geworden dat zowel de televisie- als laptoptak dit fiscale jaar, lopende tot 31 maart van dit jaar, geen winst zal maken.
Dat heeft dus consequenties. Voor diezelfde datum wil Sony rond zijn met JIP over de verkoop van Vaio.

Voor de televisietak heeft het verlies – vooralsnog – geen gevolgen: in de afgelopen jaren wist Sony het verlies steeds verder terug te brengen, is het de onbetwiste marktleider in Japan en heeft het bedrijf ook in de Verenigde Staten succes met zijn televisies. Met het doorvoeren van enkele hervormingen verwacht Sony vanaf 2015 winst te draaien met zijn televisies.

Toch brengt het bedrijf de televisietak onder in een nieuw dochterbedrijf. Het is onduidelijk of het hiermee een voorschot neemt op een toekomstige verkoop.

De veranderingen bij Sony zorgen er tevens voor dat er flink wat koppen rollen. In Japan zet het bedrijf 1500 mensen op straat en daarbuiten nog eens 3500. Daar blijft het waarschijnlijk niet bij, want JIP neemt niet al het personeel over van Vaio. Waarschijnlijk is er na de verkoop nog plaats voor 250 tot 300 oudgedienden van Sony.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters