Sony tablet S in september naar de winkels

De Sony S1-tablet gaat de Sony S heten en ligt half september in de winkels. Het 9.4 inch Androidapparaat heeft Honeycomb 3.1 onder de motorkap.

Sony Tablet S

Een en ander is duidelijk geworden uit wat dia’s die Engadget voortijdig heeft gezien en vastgelegd. Zo is bevestigd dat het apparaat dienst kan doen als afstandsbediening voor tv’s en home-theaters. Ook komt er een soort Airplay-achtige service met de tablet mee, die rondom de ingebouwde DLNA-functie streaming video mogelijk moet maken. Een functie die in Android pas in de volgende versie wordt ingebouwd, in Ice Cream Sandwich.

Er zit een 5-megapixelcamera achter en een 3-megapixelcamera voor. Er wordt naar keuze een draadloos toetsenbord bij geleverd en een adapter om er via een gewone USB-poort andere apparaten op aan te sluiten.

Van het scherm van de tablet wordt veel verwacht, want de TruBlack-technologie van Sony wordt erin toegepast. Die moet het mogelijk maken om in vol zonlicht naar het scherm te kijken en ook de kleurechtheid zit geramd met zo’n display.

De Tablet S wordt een ‘hub’ voor al zijn eigen apparaten en wordt ook gecertificeerd voor PlayStation spellen.

De IFA-beurs in Berlijn begin september wordt waarschijnlijk de plek waar Sony de Tablet S voor het eerst officieel gaat showen. Qua prijs wordt vermoed dat die ergens rond de vijfhonderd dollar komt te liggen. Daar krijg je dan een 16 GB Wifi-versie voor.

Sony Tablet S lek 

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gadgetzone -

  Eindelijk eens een apparaat die nog een ingebouwde INFRAROOD zender heeft zodat je het ook als luxe afstandsbediening kunt gebruiken, qua hoogwaardige techniek liep Ericsson (Sony) vanaf het begin altijd voorop. Al die Apple troep kan eindelijk in de container, ik hoef ze niet meer, allemaal achterhaalde meuk en leuk design jasje

 2. bert -

  Echt een onderschatting. Let maar op.. de kids gaan er mee weglopen… en dat is een grote markt!!!!
  Het is de eerste concurrerende pad met een originele insteek. Er verschijnen overigens twee pads.
  Het design is mooier dan de pad en heeft usb en flash aansluiting. De opvouwwbare P is makkelijker mee te nemen.
  Overigens kun je ze volgens mij naast elkaar gebruiken (i-pad en sony) omdat ze verschillende doeleinden kunnen dienen. Onder kids zullen ze populair worden (omdat je alle sony PS games ondersteunen). Ze zijn ook minder "beschadig gevoelig"dan de i-pad (waar ik overigens ook fan van ben.

  1. bartvuijk -

   imho blijft het probleem van alle Androidtablets Android zelf. Dat OS moet echt een heel stuk verbeterd worden, voordat die tablets echt interessant worden. Maar Google heeft bij de smartphones al bewezen een geweldige inhaalslag te kunnen maken, dus wie weet… 🙂

 3. rene -

  Alles staat of valt met hoe de prijs zal zijn, als ze hem net zo duur maken als een i-pad dan geef ik je 100 procent gelijk. Maar als dat niet zo zijn, moet ik het nog maar zien.

 4. Pierke -

  En waarom wordt het dan een fiasco? Je hoort mij niet zeggen dat het gegarandeerd een hit wordt, het is wat mij betreft wel de eerste tablet met een origineel uiterlijk. Dat alleen is voor mij al een reden om er één aan te schaffen, als hij verder wel voldoet natuurlijk 😉 .

   1. bartvuijk -

    Misschien krijg je 'm straks gratis bij een Sony tv, als afstandsbediening. Zou ik wel leuk vinden, heb zelf een Bravia 🙂

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

 • Qontent Matters
 • Czaar Peterstraat 159
 • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via