Sony test een futuristische hoofdtelefoon

Sony is met haar special R&D Future lab goed aan de weg aan het timmeren. Zo kwam onlangs het prototype van een projector die een touchpad maakt van elke tafel langs en gisteren werd een hoofdtelefoon met wel heel futuristische trekjes getoond.

Sony is natuurlijk een oudgediende als het gaat om draagbare audio. De enige reden dat jij een Walkman een Walkman noemt is dat dit de merknaam is die Sony ervoor heeft bedacht. Eigenlijk is het een draagbare casettedeck, maar dat bekt ook minder lekker.

Codenaam Sony N

De Bluetooth hoofdtelefoon die Sony aan het ontwikkelen is, heeft de focus gelegd op zowel de audio zelf als op de geluiden om je heen. De filosofie hierachter is dat je ook alert blijft op omgevingsgeluid, wanneer je bijvoorbeeld aan het fietsen bent, wel zo veilig. De codenaam voor de hoofdtelefoon is Sony N en je draagt hem om je nek. Iets dat we ook bij de LG Tone zien. In de uiteinden van de nekband zitten twee speakers die hun geluid naar boven sturen, waardoor het alleen voor jou hoorbaar is. Als je nou toch meer van de klassieke hoofdtelefoon houdt is het ook mogelijk om er twee earbuds in te doen. Verschil met de traditionele earbuds is dat de luidsprekertjes onder je oren komen te hangen. Hoewel de codenaam momenteel Sony N is, zijn er aanwijzingen dat het device uiteindelijk de Sony Arc gaat heten.

Voice, GPS & Camera

De hoofdtelefoon is ook voorzien van een camera en kan met je stem worden bediend op een manier die wel wat doet denken aan google Glass. Voor de stemcomando’s worden 4 microfoontjes gebruikt. Deze microfoons zorgen er ook voor dat er antigeluid kan worden geproduceerd om het omgevingsgeluid wat meer naar de achtergrond te dringen, dit is iets dat we ook bij noice-canceling headphones zien.

Stemcommando’s kunnen worden gegeven op een manier die wel wat doet denken aan google voice of siri, waarbij op een alledaagse manier kan worden gesproken, in plaats van dat er commando’s worden gegeven. Dit is iets dat we mede door de komst van AI steeds vaker terug gaan zien. Door de ingebouwde GPS kan de headphone je bovendien van contextuele input voorzien (als je bijvoorbeeld in de buurt van een toeristische bezienswaardigheid bent.

Hoewel het vooralsnog alleen als concept wordt beschouwd door Sony is het toch de moeite waard om deze ontwikkeling in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
LG V30

Dit is de LG V30: de terugkeer van de uitschuifbare smartphone lees verder

iPhone vergrendelscherm

Vijf iPhone trucs die je niet allemaal kent lees verder

iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy J7 (2017)

Onaangekondigde Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 (2017) duiken op in hands-on video lees verder

Smartphone en laptop

Op je smartphone ben je rationeler dan achter je laptop lees verder

Honor 9 TENAA

Honor 9 specificaties gelekt via TENAA certificering lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters