'Sony verkoopt 4.6 miljoen Xperia Z's in 40 dagen tijd'

Volgens onbekende analisten heeft Sony in de eerste 40 dagen van de verkoop van de Xperia Z al 4.6 miljoen stuks weten te slijten. De fabrikant lijkt daardoor dan ook af te steven op een record kwartaal.

De analisten die de schatting voor rekening nemen worden door de bron niet bij naam genoemd. Hierdoor is het onduidelijk waar de cijfers vandaan komen, maar duidelijk is wel dat ze ergens uit China komen. Desondanks wisten eerder andere bronnen al te melden dat het toestel beter verkocht dan de eigen schattingen van Sony en dat er extra onderdelen besteld dienden te worden en er extra productiecapaciteit moest komen om aan de vraag te voldoen voor het toestel. Volgens de bron heeft Sony dan ook een zeer succesvol kwartaal dankzij de Xperia Z die in 40 dagen tijd 4.6 miljoen keer over de toonbank is gegaan wereldwijd.

De Xperia Z kwam eind februari op de wereldwijde markt en zo ook in Nederland. Sinds dien heeft het toestel weinig concurrentie te verduren gehad aangezien fabrikant HTC haar eigen vlaggenschip pas eind april op de markt weet te zetten en Samsung eveneens Sony de ruimte geeft om een goed resultaat te halen. Sony kan dan ook twee volle maanden aan de slag gaan met de Xperia Z en zal het naar verwachting pas vanaf mei lastiger gaan krijgen nadat de HTC One en de Samsung Galaxy S4 de markt weten te bereiken.

Sony zal in juli pas bekend gaan maken hoeveel toestellen er verkocht zijn in het tweede kwartaal van 2013.

Sony Xperia Z review hand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  80 per seconde :0 De Xperia Z is op dit moment gewoon de allerbeste Androidtelefoon die er is, punt. En de HTC One en de Samsung Galaxy S4 bestaan nog alleen op je scherm.

  1. johnmalcolm -

   Ik heb 'm visueel vergeleken met de 920, maar vond de laatste toch mooier, de Z voelde en oogde wat plastiekerig en later begreep ik dat zoiets er ook omheen zit ter bescherming. Voor de rest hoop ik dat ie goed verkoopt want ik heb zowel een zwak voor Nokia en Sony. De Z-tablet staat hoog op het verlanglijstje…

   1. Timboektoe -

    Liever zodat concurrenten ten koste van apple en samsung meer winst genereren.
    Samsung lijkt wat achterover te leunen en behalve wat software heeft s4 weinig baanbrekends.
    xperia z is waterproof en htc one heeft stereo speakers voor.

   2. Danijel -

    Hmm, apart. Ik vind hem juist erg degelijk aanvoelen door het glas aan de voorkant en achterkant. Ben nog steeds erg tevreden met mn Xperia Z 🙂

   3. Markx1 -

    haha john malcom.. als je de z plastic achter dan de 920 aan vind voelen ben je echt een fantast.. Voor jou is er ook maar een merk hee. Verder gun ik het sony van harte, maar van die 40 miljoen zijn er een miljoen de eerste 14dagen terug gebracht omdat ze dood waren..

   4. johnmalcolm -

    'Voor jou is er ook maar een merk?'

    Dan moet je toch eens goed leren lezen. Bovendien, wat jij nu weer met die 40 miljoen bedoelt is me ook een raadsel. Misschien moet je wat minder op de man spelen en wat meer op de inhoud letten.

   5. Xaobotnik -

    Bewijst maar weer dat mensen dingen heel anders kunnen ervaren. De 920 vind ik er juist wat bulky uitziet. Een lelijk brok plastic. En dan ben ik nog een van de mensen die anderen kortzichtig vind wanneer ze plastic gelijk stellen aan een slechte bouwkwaliteit. Niet dat de 920 geen tof toestel is, maar dat is vooral door de specs.

    De Xperia Z heeft een glazen voorkant en achterkant. Dus dat deze plastic zou aanvoelen en de 920 niet, terwijl die van plastic is, is wat vreemd Er zit aan de voorkant iig wel standaard een screenprotector.

    Hoe dan ook, Sony heeft gewoon de goede keus gemaakt om dat toestel zo snel uit te brengen en de concurrentie voor te zijn. Sowieso is het een erg mooi ogend toestel, waarmee ze flink wat mensen overgehaald hebben. En ik denk dat mensen Sony sowieso wel wat hoger aanslaan als merk. Dat de S4 Pro trager is dan de 600, tsja, dat weten de meeste mensen niet eens. En al weten ze het wel, dan boeit het velen nog steeds niet.

    HTC gaat het met de One een stuk lastiger krijgen. Door dezezelfde Xperia Z, maar ook de S4 die gewoon volgende week komt. De marketingmachine van Samsung begint op toeren te komen en Samsung heeft met de Galaxy S-serie sowieso een sterke naam opgebouwd de laatste jaren.

    Hoe dan ook, leuk voor Sony. Ik sta wel een beetje voor ze te juichen doordat het zo'n breed ingesteld bedrijf is, met mooie producten over alle verschillende divisies. Als enige ook echt zowel mainstream als high-end tot professioneel als het om camera's en audio gaat.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters