'Sony verkoopt 4.6 miljoen Xperia Z's in 40 dagen tijd'

Volgens onbekende analisten heeft Sony in de eerste 40 dagen van de verkoop van de Xperia Z al 4.6 miljoen stuks weten te slijten. De fabrikant lijkt daardoor dan ook af te steven op een record kwartaal.

De analisten die de schatting voor rekening nemen worden door de bron niet bij naam genoemd. Hierdoor is het onduidelijk waar de cijfers vandaan komen, maar duidelijk is wel dat ze ergens uit China komen. Desondanks wisten eerder andere bronnen al te melden dat het toestel beter verkocht dan de eigen schattingen van Sony en dat er extra onderdelen besteld dienden te worden en er extra productiecapaciteit moest komen om aan de vraag te voldoen voor het toestel. Volgens de bron heeft Sony dan ook een zeer succesvol kwartaal dankzij de Xperia Z die in 40 dagen tijd 4.6 miljoen keer over de toonbank is gegaan wereldwijd.

De Xperia Z kwam eind februari op de wereldwijde markt en zo ook in Nederland. Sinds dien heeft het toestel weinig concurrentie te verduren gehad aangezien fabrikant HTC haar eigen vlaggenschip pas eind april op de markt weet te zetten en Samsung eveneens Sony de ruimte geeft om een goed resultaat te halen. Sony kan dan ook twee volle maanden aan de slag gaan met de Xperia Z en zal het naar verwachting pas vanaf mei lastiger gaan krijgen nadat de HTC One en de Samsung Galaxy S4 de markt weten te bereiken.

Sony zal in juli pas bekend gaan maken hoeveel toestellen er verkocht zijn in het tweede kwartaal van 2013.

Sony Xperia Z review hand 
Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters