'Sony verkoopt 4.6 miljoen Xperia Z's in 40 dagen tijd'

Volgens onbekende analisten heeft Sony in de eerste 40 dagen van de verkoop van de Xperia Z al 4.6 miljoen stuks weten te slijten. De fabrikant lijkt daardoor dan ook af te steven op een record kwartaal.

De analisten die de schatting voor rekening nemen worden door de bron niet bij naam genoemd. Hierdoor is het onduidelijk waar de cijfers vandaan komen, maar duidelijk is wel dat ze ergens uit China komen. Desondanks wisten eerder andere bronnen al te melden dat het toestel beter verkocht dan de eigen schattingen van Sony en dat er extra onderdelen besteld dienden te worden en er extra productiecapaciteit moest komen om aan de vraag te voldoen voor het toestel. Volgens de bron heeft Sony dan ook een zeer succesvol kwartaal dankzij de Xperia Z die in 40 dagen tijd 4.6 miljoen keer over de toonbank is gegaan wereldwijd.

De Xperia Z kwam eind februari op de wereldwijde markt en zo ook in Nederland. Sinds dien heeft het toestel weinig concurrentie te verduren gehad aangezien fabrikant HTC haar eigen vlaggenschip pas eind april op de markt weet te zetten en Samsung eveneens Sony de ruimte geeft om een goed resultaat te halen. Sony kan dan ook twee volle maanden aan de slag gaan met de Xperia Z en zal het naar verwachting pas vanaf mei lastiger gaan krijgen nadat de HTC One en de Samsung Galaxy S4 de markt weten te bereiken.

Sony zal in juli pas bekend gaan maken hoeveel toestellen er verkocht zijn in het tweede kwartaal van 2013.

Sony Xperia Z review hand 
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters