Sony vervangt CEO van de mobiele divisie

Sony heeft bekend gemaakt dat het Bert Nordberg heeft vervangen als CEO. Kunimasa Suzuki zal verantwoordelijk zijn voor de nieuwe divisie en aangezien Suzuki ook verantwoordelijk is voor alle andere consumentenelektronica binnen Sony, is dit een logische stap.

Volgens Sony Mobile is deze stap in lijn met de nieuwe strategie die op 27 maart bekend werd gemaakt door de nieuwe CEO van Sony, Kazuo Hirai. Hirai is pas sinds 1 april CEO van Sony en hij is gelijk begonnen met een grote reorganisatie binnen het bedrijf. De nieuwe CEO wist drie nieuwe takken op te richten waarop Sony zich volledig op gaat richten. Sony zal zich met name richten op digital imaging, gaming en mobiel. De net ingelijfde Sony Mobile-tak zal dus deel uit gaan maken van een belangrijke pijler binnen Sony en dat is dan ook voor het eerst dat de fabrikant deze tak vol overgave omarmt.

Deze drie nieuwe pijlers zijn weer onderverdeeld in categorieën voor consumenten, zakelijk en overig. Voor consumentenelektronica is Kunimasa Suzuki verantwoordelijk geworden. Aangezien mobile onder consumentenelektronica valt en een belangrijke pijler is geworden voor Sony, zal Suzuki nu ook de verantwoordelijkheid gaan nemen voor de mobiele tak. Zo kan Sony ervoor zorgen dat de verschillende takken beter samenwerken en producten ontwikkelen die beter samenwerken met elkaar.

Oud mobile-CEO Bert Nordberg zal deel uit gaan maken van de raad van bestuur bij Sony Mobile. Nordberg was verantwoordelijk voor de overstap naar Android binnen Sony Mobile en wist daarnaast het bedrijf weer financieel gezond te krijgen. De nieuwe CEO neemt vanaf 16 mei het roer over.

Sony Mobile CEO Kunimasa Suzuki

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters