Sony verwijdert pre-ordermogelijkheid voor Xperia Z2

Sony heeft de mogelijkheid om de nieuwe Xperia Z2 te pre-orderen op alle landen-websites van het bedrijf verwijderd. Het is niet helemaal duidelijk waarom. Wellicht heeft het toestel productieproblemen en is de levering vertraagd, wordt gegokt door Xperiablog.

Maar dat hoeft misschien ook niet zo te zijn. In ieder geval is het opvallend dat een toestel dat eerst via de landen-websites van Sony Mobile alvast gereserveerd kon worden, ineens niet meer op die manier verkrijgbaar is.

De Xperia Z2 wordt het nieuwe vlaggenschip van de Japanse fabrikant. Het water- en stofdichte toestel moet het opnemen tegen de Samsung Galaxy S5 en straks de nieuwe HTC All New One, als die tenminste zo gaat heten. De fabrikant die zijn nieuwe vlaggenschip het eerst in de winkels weet te krijgen, heeft een voorsprong op de rest. Naar het schijnt, heeft Sony er moeite mee om het toestel snel te leveren. De meeste Nederlandse webwinkels kunnen nog geen periode noemen, anderen houden het op vijf weken of langer.

De Z2 zou aanvankelijk vanaf 7 april verkrijgbaar zijn in Nederland voor een adviesprijs van 649 euro. Nu Sony zelf ook twijfel zaait over de levertermijn, betekent dit wellicht dat er productieproblemen zijn gerezen die roet in het eten gooien.

De Xperia Z2 van Sony is opnieuw waterdicht en beschikt over een 5.1″ Full HD-scherm. Het scherm is compleet vernieuwd waardoor de kleuren en de helderheid een stuk beter moeten zijn dan die van zijn voorganger. De Qualcomm 801-processor doet zijn werk in de Xperia Z2, gesteund door 3GB ram. De 20.1-megapixelcamera die in de Xperia Z2 te vinden is, is gelijk aan die in de Xperia Z1. Het geheugen is 16GB groot en uitbreidbaar met 64GB. Dit alles draait op Android 4.4 KitKat met Sony’s eigen schil over het OS heen.

Onze hands-on met het toestel in Barcelona is hier terug te kijken.

Sony verwijdert pre-ordermogelijkheid voor Xperia Z2 z2 

Bron: Xperiablog

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters