Sony weet haar verlies te verkleinen

Sony heeft bekend gemaakt dat het in het derde kwartaal van 2012 een verlies van 198 miljoen dollar heeft geleden. Dit is fors minder dan een jaar eerder. Het aantal verkochte telefoons is gelijk gebleven.

Sony laat weten dat de ingezette reorganisatie haar vruchten begint af te werpen. De fabrikant heeft in jaar tijd haar verlies weten te beperken van 5.7 miljard dollar in een kwartaal naar 198 miljoen dollar. In het tweede kwartaal bedroef het verlies nog 312 miljoen dollar bij Sony. Het kleinere verlies komt niet zo zeer doordat het bedrijf meer omzet heeft gedraaid. Het is het gevolg van de reorganisatie die Sony eind vorig jaar begonnen is door te voeren waarbij er gesneden wordt in duizenden werkplekken.

Sony laat weten dat de afzet van zowel televisies, computers en PlayStation’s aan het slinken is nog steeds. Het aantal verkochte smartphones is gelijk gebleven dankzij de overname van Sony Ericsson. In totaal wist Sony Mobile 8,8 miljoen smartphones te verkopen in het afgelopen kwartaal. De fabrikant gaat er vanuit dat het dit jaar in totaal 34 miljoen smartphones zal gaan verkopen. Sony weet nu meer smartphones weg te zetten dan Nokia in de markt.

De omzet van Sony kwam uit 20,5 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. De verwachting is dat Sony vanaf het twee kwartaal van 2013 weer winst weet te maken.

Sony Xperia Tablet S review hand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters