'Sony werkt aan 12-inch tablet, concurrent voor iPad Pro'

Sony zou achter de schermen werken aan een grote tablet met een schermdiameter van zeker 12 inch. Dat meldt Digitimes. De nieuwe Sony-tablet moet de concurrentie aangaan met de toekomstige iPad Pro van Apple, die ook een 12- tot 13-inch formaat krijgt.

Sony Xperia Tablet Z2 koopwijzer

Volgens Digitimes komt Sony in de eerste helft van volgend jaar met de tablet op de proppen. Het apparaat zou binnenkort in massaproductie gaan.

De tablet zou een 12,9-inch scherm krijgen met een resolutie van 3840×2400 pixels. De platte computer wordt aangedreven door een Qualcomm-processor en heeft achterop een 8-megapixelcamera. De tablet zou slechts 8,6 millimeter dik zijn en wordt volgens Digitimes geproduceerd door Pegatron, waar ook iPads en de Surface-tablets van Microsoft worden gemaakt.

Wanneer de tablet van Sony precies naar de winkels gaat is nog onduidelijk. Het apparaat zou in ieder geval meer dan duizend dollar gaan kosten en zich richten op de top van de markt, wat gezien de prijs wel duidelijk is. Digitimes meldt ook dat toeleveringsbedrijven in Azië melden dat ook andere fabrikanten daar grotere tablets hebben besteld, maar welke bedrijven daar precies mee bezig zijn, werd er niet bij verteld.

Bron: BGR

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters