'Sony werkt aan 12-inch tablet, concurrent voor iPad Pro'

Sony zou achter de schermen werken aan een grote tablet met een schermdiameter van zeker 12 inch. Dat meldt Digitimes. De nieuwe Sony-tablet moet de concurrentie aangaan met de toekomstige iPad Pro van Apple, die ook een 12- tot 13-inch formaat krijgt.

Sony Xperia Tablet Z2 koopwijzer

Volgens Digitimes komt Sony in de eerste helft van volgend jaar met de tablet op de proppen. Het apparaat zou binnenkort in massaproductie gaan.

De tablet zou een 12,9-inch scherm krijgen met een resolutie van 3840×2400 pixels. De platte computer wordt aangedreven door een Qualcomm-processor en heeft achterop een 8-megapixelcamera. De tablet zou slechts 8,6 millimeter dik zijn en wordt volgens Digitimes geproduceerd door Pegatron, waar ook iPads en de Surface-tablets van Microsoft worden gemaakt.

Wanneer de tablet van Sony precies naar de winkels gaat is nog onduidelijk. Het apparaat zou in ieder geval meer dan duizend dollar gaan kosten en zich richten op de top van de markt, wat gezien de prijs wel duidelijk is. Digitimes meldt ook dat toeleveringsbedrijven in Azië melden dat ook andere fabrikanten daar grotere tablets hebben besteld, maar welke bedrijven daar precies mee bezig zijn, werd er niet bij verteld.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bart Ceuleers -

  Sony hun tablets zijn nooit echt goed verkocht, zeg maar slecht verkocht. Dat zij dan rechtstreeks een strijd gaan aangaan met Apple die hun iPad pro toch in 2015 zouden aankondigen is wel een gewaagde gok die hun denk ik zuur gaat opbreken. De enige optie die hun voordeel zou kunnen pleiten is de prijs, al is Sony ook zeker niet goedkoop te noemen.

  1. Quasimodo -

   Sony maakt samen met MicroSoft naar mijn smaak de mooiste tablets. Ze kunnen heel goed die strijd aan. Het principe onbekend maakt onbemind is hier van toepassing. Qua scherm heeft overigens de Tab S serie van Samsung de mooiste.
   Apple heeft nog een voorsprong met betrekking tot de tablet specifieke apps. Maar dat is een kwestie van tijd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters