‘Sony werkt ook aan Xperia Z4 Ultra en Z4 Compact’

Sony kondigt begin maart op het Mobile World Congress in Barcelona de Xperia Z4 en Xperia Z4 Tablet aan. Dat is geen verrassing. De Japanse fabrikant kondigt daar waarschijnlijk nog twee toestellen aan: de Z4 Compact en Z4 Ultra.

Sony Xperia Z3 design

Dit stelt AndroidOrigin, dat claimt over wat gegevens hierover te beschikken. De Xperia Z4 Compact krijgt net als de Z3 Compact een schermformaat van 4,6 inch. De resolutie verschilt alleen. De Xperia Z3 Compact heeft een 720p-scherm, terwijl de Z4 Compact een full HD-display van 1920×1080 pixels zou krijgen. Waarschijnlijk zit er ook een snellere processor in de telefoon.

De Sony Xperia Z4 Ultra moet een gigantische phablet worden, net als de Xperia Z Ultra. Het scherm zou eveneens een formaat van 6,4 inch krijgen. Waarschijnlijk heeft dit scherm een QHD-resolutie van 2560×1440 pixels, maar ook een 4K-resolutie wordt genoemd.

Tot slot is er ook nog wat informatie verschenen over de apparaten waarvan het geen verrassing is dat Sony daaraan werkt . De Xperia Z4 Tablet krijgt waarschijnlijk een schermformaat van 10,1 inch en een QHD-resolutie. Sony test ook een display met een resolutie van 3840×2160 pixels.

Waarschijnlijk gaat Sony dit betere scherm niet in de tablet zetten. Qua uiterlijk zou de Z4 Tablet lijken op de Z3 Tablet Compact, maar de specificaties zijn wel wat beter. Zo wil Sony de Snapdragon 810-processor met acht kernen in de tablet zetten, in combinatie met 4GB ram en 32GB opslaggeheugen.

De Xperia Z4 Tablet lijkt de eerste tablet te worden met echt een fatsoenlijke camera. Deze zou foto’s schieten in 13 megapixel. Aan de voorkant zit waarschijnlijk een 8-megapixelcamera.

Over de ‘gewone’ Xperia Z4 is nog niet heel veel informatie bekend. Sony gaat waarschijnlijk zijn huidige draadloze oplaadsysteem niet meer gebruiken. De Japanners willen overstappen op Qi, een ander draadloos oplaadsysteem. Ook zullen de flapjes om ingangspoorten af te dekken verdwijnen. Toch zal de telefoon hetzelfde certificaat voor stof- en waterdichtheid krijgen, IP68, ondanks de open ingangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters