Sony wil in 2014 de helft meer smartphones gaan verkopen dan in 2013

Sony heeft een doel uitgesproken voor haar smartphonedivisie. De fabrikant hoopt in 2014 wereldwijd ongeveer 65 miljoen smartphones te verkopen.

Sony zelf heeft deze berichtgeving van Digitimes overigens niet bevestigd. De bron beroept zich op toeleveranciers van Sony die melden dat de fabrikant op zijn beurt de verwachting heeft uitgesproken om in 2014 de helft meer smartphones weg te zetten. Sony verwacht dit jaar wereldwijd 42 miljoen smartphones te verkopen en de bedoeling is dat dit er in 2014 er 65 miljoen gaan worden. Het succes van de Xperia Z heeft de groei van Sony Mobile ingeluid en de Xperia Z1 moet dit nog eens dunnetjes gaan overtreffen.

De verwachting is dat Sony ook voor 2014 twee vlaggenschepen zal introduceren, eentje aan het begin van het jaar en eentje aan het einde. Sony zal naar verluidt hiervoor het Mobile World Congress gaan gebruiken en de IFA-beurs. De twee high-end smartphones moeten de directe opvolgers gaan worden van de Xperia Z en de Xperia Z1. Daarnaast zal Sony zich ook blijven richten op het midrangesegment. De midrange-smartphones zullen van een MediaTek-processor voorzien zijn, en de high-end van een Qualcomm-processor. Ook zal Sony met een eigen Firefox-smartphone op de proppen komen.

Sony Xperia Z1 zwart 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters