Sony wil in 2014 de helft meer smartphones gaan verkopen dan in 2013

Sony heeft een doel uitgesproken voor haar smartphonedivisie. De fabrikant hoopt in 2014 wereldwijd ongeveer 65 miljoen smartphones te verkopen.

Sony zelf heeft deze berichtgeving van Digitimes overigens niet bevestigd. De bron beroept zich op toeleveranciers van Sony die melden dat de fabrikant op zijn beurt de verwachting heeft uitgesproken om in 2014 de helft meer smartphones weg te zetten. Sony verwacht dit jaar wereldwijd 42 miljoen smartphones te verkopen en de bedoeling is dat dit er in 2014 er 65 miljoen gaan worden. Het succes van de Xperia Z heeft de groei van Sony Mobile ingeluid en de Xperia Z1 moet dit nog eens dunnetjes gaan overtreffen.

De verwachting is dat Sony ook voor 2014 twee vlaggenschepen zal introduceren, eentje aan het begin van het jaar en eentje aan het einde. Sony zal naar verluidt hiervoor het Mobile World Congress gaan gebruiken en de IFA-beurs. De twee high-end smartphones moeten de directe opvolgers gaan worden van de Xperia Z en de Xperia Z1. Daarnaast zal Sony zich ook blijven richten op het midrangesegment. De midrange-smartphones zullen van een MediaTek-processor voorzien zijn, en de high-end van een Qualcomm-processor. Ook zal Sony met een eigen Firefox-smartphone op de proppen komen.

Sony Xperia Z1 zwart 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters