Sony wil in 2014 de helft meer smartphones gaan verkopen dan in 2013

Sony heeft een doel uitgesproken voor haar smartphonedivisie. De fabrikant hoopt in 2014 wereldwijd ongeveer 65 miljoen smartphones te verkopen.

Sony zelf heeft deze berichtgeving van Digitimes overigens niet bevestigd. De bron beroept zich op toeleveranciers van Sony die melden dat de fabrikant op zijn beurt de verwachting heeft uitgesproken om in 2014 de helft meer smartphones weg te zetten. Sony verwacht dit jaar wereldwijd 42 miljoen smartphones te verkopen en de bedoeling is dat dit er in 2014 er 65 miljoen gaan worden. Het succes van de Xperia Z heeft de groei van Sony Mobile ingeluid en de Xperia Z1 moet dit nog eens dunnetjes gaan overtreffen.

De verwachting is dat Sony ook voor 2014 twee vlaggenschepen zal introduceren, eentje aan het begin van het jaar en eentje aan het einde. Sony zal naar verluidt hiervoor het Mobile World Congress gaan gebruiken en de IFA-beurs. De twee high-end smartphones moeten de directe opvolgers gaan worden van de Xperia Z en de Xperia Z1. Daarnaast zal Sony zich ook blijven richten op het midrangesegment. De midrange-smartphones zullen van een MediaTek-processor voorzien zijn, en de high-end van een Qualcomm-processor. Ook zal Sony met een eigen Firefox-smartphone op de proppen komen.

Sony Xperia Z1 zwart 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    Ik ken Sony uit een grijs verleden van andere artikelen. Vrijwel alles met de naam Sony erop ging binnen no-time kapot. Daarnaast was ik ook niet over de service te spreken. Het kan zijn dat ik gewoon (vaak) pech had maar het doet je wel uitwijken naar andere merken. Er zal nog wel de nodige tijd verstrijken voor ik me weer aan iets van Sony durf te wagen.

  2. Sander Maassen -

    Sony maakt mooie toestellen en ze zijn inovatief, het enige waar Sony ontzettend vaak last mee heeft is om een fatsoenlijk beeldscherm in het toestel te plaatsen, of om een normale batterij er in te doen. Bouwkwaliteit is voor de rest wel prima.

  3. Smartphone freak -

    Haha, dan moeten ze de kwaliteit van hun toestellen als de sodemieter gaan verbeten. Ik heb een Sony Xperia z gehad en na 3 maanden had hij al kuren!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters