Sony wil PlayStation Suite voor alle Androidtoestellen beschikbaar stellen

Sony wil zijn PlayStation Suite voor alle Androidtelefoons- en tablets beschikbaar stellen. Het spellenpakket is te mooi om alleen binnen de Sony-familie te houden, meldde een topman van het bedrijf tijdens een technologiebeurs in Aziƫ.

Sony Ericsson Xperia Play piano

De Sony Ericsson Xperia Play was, met zijn unieke gameknoppen, de eerste Androidtelefoon waar je PlayStationspellen op kon spelen. Al snel maakte Sony bekend dat ook andere toestellen van de dochterfabrikant de mogelijkheid zouden krijgen om de bekende PlayStation-games op te spelen, en ook de eigen Sonytablet Tablet S is aan het lijstje toegevoegd.

Het is overigens nog niet eens zo ver dat de andere telefoons van de Xperia-lijn van Sony Ericsson aan het lijstje gecertificeerde PlayStationtelefoons is toegevoegd. Maar dat gaat dus gebeuren, en wat Sony betreft houdt het daar niet op. ”De PlayStation Suite is geen ecosysteem dat wij willen voorbehouden aan de Sony-familie”, zei topman Kaz Hirai van het bedrijf. Hij voegde eraan toe dat Sony inmiddels in besprekingen is met andere bedrijven om de PS-Suite naar hun apparaten te brengen.

Op die manier kan in principe elke Androidtelefoon in een draagbare spelcomputer veranderen; dat gebeurt overigens al, want de Android Market staat propvol met spelletjes van andere fabrikanten en de tientallen miljoenen gebruikers van deze telefoons maken daar enthousiast gebruik van. Dat gaat ten koste van de spelcomputers die Sony verkoopt, en door de PlayStation Suite beschikbaar te stellen buiten de eigen productportfolio zou Sony weer wat van die markt terug kunnen winnen.

Hirai gaf het toe: ”Of we het nu hebben over iPods, iPads of elk Androidapparaat, die hebben een impact gehad op de traditionele videogames-business, daar is geen twijfel over mogelijk.”

Bron: Neowin

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters