Sony wil PlayStation Suite voor alle Androidtoestellen beschikbaar stellen

Sony wil zijn PlayStation Suite voor alle Androidtelefoons- en tablets beschikbaar stellen. Het spellenpakket is te mooi om alleen binnen de Sony-familie te houden, meldde een topman van het bedrijf tijdens een technologiebeurs in Azië.

Sony Ericsson Xperia Play piano

De Sony Ericsson Xperia Play was, met zijn unieke gameknoppen, de eerste Androidtelefoon waar je PlayStationspellen op kon spelen. Al snel maakte Sony bekend dat ook andere toestellen van de dochterfabrikant de mogelijkheid zouden krijgen om de bekende PlayStation-games op te spelen, en ook de eigen Sonytablet Tablet S is aan het lijstje toegevoegd.

Het is overigens nog niet eens zo ver dat de andere telefoons van de Xperia-lijn van Sony Ericsson aan het lijstje gecertificeerde PlayStationtelefoons is toegevoegd. Maar dat gaat dus gebeuren, en wat Sony betreft houdt het daar niet op. ”De PlayStation Suite is geen ecosysteem dat wij willen voorbehouden aan de Sony-familie”, zei topman Kaz Hirai van het bedrijf. Hij voegde eraan toe dat Sony inmiddels in besprekingen is met andere bedrijven om de PS-Suite naar hun apparaten te brengen.

Op die manier kan in principe elke Androidtelefoon in een draagbare spelcomputer veranderen; dat gebeurt overigens al, want de Android Market staat propvol met spelletjes van andere fabrikanten en de tientallen miljoenen gebruikers van deze telefoons maken daar enthousiast gebruik van. Dat gaat ten koste van de spelcomputers die Sony verkoopt, en door de PlayStation Suite beschikbaar te stellen buiten de eigen productportfolio zou Sony weer wat van die markt terug kunnen winnen.

Hirai gaf het toe: ”Of we het nu hebben over iPods, iPads of elk Androidapparaat, die hebben een impact gehad op de traditionele videogames-business, daar is geen twijfel over mogelijk.”

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters