Deze Sony Xperia smartphones krijgen Android 7.0 Nougat

Sony heeft bekend gemaakt welke Xperia smartphones de update naar Android 7.0 Nougat zullen ontvangen.

Android Nougat

Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover: Google is officieel begonnen met het uitrollen van Android 7.0 Nougat naar Nexus smartphones en tablets. Als eigenaar van een Android smartphone van een ander merk blijft het altijd even afwachten of je ook de nieuwste update zult ontvangen. Google’s mobiele besturingssysteem wordt helaas al vanaf het begin geplaagd door fragmentatie.

Het grote aanbod op de smartphonemarkt heeft dan ook een grote keerzijde: fabrikanten brengen vele modellen per jaar uit, zonder ook maar enige garantie dat de smartphones in kwestie ondersteund zullen worden. Dat leidt er toe dat sommige smartphones direct al geen updates meer ontvangen, vooral als het om budgetmodellen gaat.

Sony Xperia

Gisteravond heeft Sony bekend gemaakt welke Sony Xperia smartphones de update naar Android 7.0 Nougat zullen ontvangen. Niet elke recente Xperia smartphone is aanwezig, maar de vlaggenschepen van de afgelopen paar jaar zullen allemaal in de komende maanden geüpdatet worden. We zetten alle Xperia smartphones die Android 7.0 Nougat krijgen even op een chronologisch rijtje:

Het zal je misschien al opgevallen zijn dat de Xperia E5 niet in het rijtje staat, terwijl het toestel pas in afgelopen juni door Sony werd uitgebracht. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat een smartphonefabrikant later er alsnog voor kiest om meer smartphones te ondersteunen.

Beschikbaarheid

Het is helaas nog niet bekend wanneer Sony er klaar voor is om de Android 7.0 Nougat update naar de eerdergenoemde Xperia smartphones uit te gaan rollen. Afhankelijk van welk model je hebt zou dat zomaar begin volgend jaar kunnen worden. Naar verwachting kunnen de nieuwste Xperia vlaggenschepen de update al in de komende maanden verwachten. Selecte Europese eigenaren van de Xperia X Performance kunnen al met Android Nougat aan de slag dankzij een bèta programma.

Voor een uitgebreid en actueel overzicht van alle updates naar Android Nougat kun je terecht in ons grote Android Nougat update-overzicht.

Bron: Sony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters