Gelekte smartphone bevestigt nieuwe design Sony Xperia

Of je de smartphones van Sony nou lelijk of mooi vindt, ze kiezen in ieder geval voor een uitgesproken design. Waar andere fabrikanten elk jaar weer andere kanten opschieten, heeft de Japanse fabrikant sinds 2013 consistent een designtaal doorgevoerd. Zowel in zijn high-end als low-end modellen.

Nieuwe Sony smartphone duikt op: dag OmniBalance?

Dat werd het afgelopen jaar echter steeds meer een nadeel. De grote trend van 2017 is dunne schermranden. Xiaomi trapte eind vorig jaar af met de Mi Mix, en de rest volgde in de afgelopen maanden. Samsung met de Galaxy S8, LG met de G7 en nu ook Apple met de iPhone X. Daardoor vallen de aanwezige bezels van de Xperia-lijn steeds meer op. In de negatieve zin van het woord.

Sony Xperia XZ Premium koopwijzer

Begin 2018 gaat daar verandering in komen. Dan gaan we afscheid nemen van OmniBalance, zoals het karakteristieke design eigenlijk heet. Dat bevestigde een hoge pief van Sony tegenover een publicatie. Later dook echter het gerucht op dat het nepnieuws is. Gelukkig hoeven we niet langer te vrezen, want gelekte informatie lijkt te bewijzen dat de fabrikant echt een nieuwe weg in slaat.

Er is namelijk een onaangekondigde Sony smartphone gelekt. Althans, de specificaties daarvan. Het gaat om een toestel met het modelnummer H8541. Het lijkt er sterk op dat het om Sony’s eerste flagship voor 2018 gaat. Het mysterieuze model heeft een 5.7-inch scherm met een 4K resolutie en een Corning Gorilla Glass 5 coating.

Verrassende afmetingen verraden nieuw design

Onder de motorkap zit de Snapdragon 835, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Dat is allemaal niet zo verrassend. Wat wel verrassend is, zijn de afmetingen van het onaangekondigde model: 149 x 74 x 7.5mm. Dat maakt de Sony H8541 een stuk dunner en kleiner dan de Xperia XZ Premium (156 x 77 x 7.9mm). En dat terwijl het nieuwe toestel dus een groter scherm heeft!

Sony Xperia concept
Een fantasie-mockup van een fan

Er is dan ook maar een conclusie mogelijk: de nieuwe Sony smartphone krijgt dunnere schermranden. Zeer dun zelfs, als je kijkt naar de verhouding tussen schermgrootte en de afmetingen. Verder wijzen de gelekte specificaties op een grotere batterij (3420 mAh) en Android 8.0 Oreo. Een update die de Sony Xperia XZ Premium overigens onlangs al mocht ontvangen.

Het wordt dus een zeer interessant jaar voor Sony! Gaat de Japanse fabrikant opnieuw consistent een modern design doorvoeren, of kunnen we een iets afwisselendere benadering verwachten? We gaan het begin volgend jaar ontdekken. Check ondertussen het gloednieuwe design van de onaangekondigde Samsung Galaxy S9 (Plus).

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters