Sony brengt Android Marshmallow naar selecte Xperia toestellen

Sony rolt vandaag de update naar Android Marshmallow 6.0.1 uit naar selecte varianten van de Xperia Z2, Z3 en de Z3 Compact.

De Sony Xperia Z3 Compact
De Xperia Z3 Compact

Sony Mobile

Sony Mobile rolde vorige maand een beta uit voor Android 6.0.1 Marshmallow, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Eigenaars van selecte Xperia toestellen mochten alvast de update uitproberen, waardoor Sony verschillende bugs kon verhelpen. Vandaag wordt de officiële versie van Android Marshmallow naar verschillende Xperia smartphones uitgerold, namelijk de Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact.

Android Marshmallow 6.0.1

Er zit echter wel een addertje onder het gras: het gaat om specifieke varianten van de toestellen. De Xperia Z2 met modelnummer D6503, de Xperia Z3 met modelnummer D6603 en de Xperia Z3 Compact met modelnummer D5803. Dat waren ook precies de toestellen die in aanmerking kwamen voor de beta, dus het is duidelijk dat Sony specifiek haar pijlen op die modellen richtte. In je instellingen kun je onder ‘Over deze telefoon’ precies zien welk modelnummer je hebt.

Klanten met andere varianten van de eerdergenoemde toestellen zullen dus nog langer moeten wachten, al heeft Sony Mobile met deze modelnummers wel de meest voorkomende modellen gehad. De build van Marshmallow heeft natuurlijk ook een eigen nummer, 23.5.A.0.570. Volgens Xperia Blog kunnen gebruikers de nieuwe camera interface van Sony verwachten, Camera 2.0.0, eveneens de Android beveiligingspatch uit februari.Android Marshmallow

Camera 2.0.0

Camera 2.0.0 is vrijwel gelijk aan de camera app van de Xperia Z5, waarmee gebruikers nog gemakkelijker kunnen wisselen tussen verschillende camerastanden. Op het moment van schrijven is het nog onbekend wanneer de overige modelnummers de update zullen ontvangen, al is de kans groot dat het niet lang meer zal duren. De nieuwere Xperia toestellen hebben de Android Marshmallow update al ontvangen.

Marshmallow brengt een aantal handige functies met zich mee, zoals Doze, een instelling die er voor zorgt dat je smartphone batterij bespaart als het stil ligt. In onze Android Marshmallow review kun je meer over de update lezen. Sony heeft er natuurlijk wel haar eigen strakke skin overheen geplaatst.

Bron: Xperia Blog

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters