Sony Xperia S laat zich vroegtijdig zien

De nieuwe Sony Xperia S is vroegtijdig uitgelekt. De smartphone van Sony beschikt over een 4.3-inch touchscreen met 720p resolutie en een dualcore Qualcomm-processor.

De telefoon is via Xperia Blog naar buiten gebracht. Sony zal vannacht om 02:00 uur tijdens haar persconferentie het toestel officieel bekend gaan maken. De Sony Xperia S is de eerste Europese smartphone van Sony die onder het nieuwe mobiele merk verkocht gaat worden. Hiermee verdwijnt Ericsson definitief van de bühne in de mobiele smartphonemarkt.

De Xperia S beschikt over een 4.3-inch touchscreen met een resolutie van 1280×720 pixels. Daarnaast zit er weer een Bravia Engine in het scherm die van Sony afkomstig is. De telefoon heeft 32GB intern geheugen en ondersteunt geen micro-SD kaart. De telefoon heeft een dualcore-processor van Qualcomm. Het gaat hier om de nieuwe MSM8260 Snapdragon processor. Aan de achterkant van het toestel zit een Exmor R camera met een f/2.4 aperture en 12-megapixels. Deze kan in 1080p video’s opnemen, aldus de fabrikant volgens de bron. De telefoon kan vanuit de slaapstand binnen 1,5 seconden een foto nemen, zo meldt Xperia Blog.

De telefoon heeft ook een micro-HDMI uitgang en beschikt over NFC. Er zit een 1750mAh batterij in de telefoon en het toestel weegt slechts 144 gram. Het toestel zal PlayStation Certified zijn, waardoor op termijn PS-games op de telefoon gespeeld kunnen worden.

De telefoon is de eerste in een nieuwe lijn Sony-smartphones genaamd de NXT-lijn. Deze lijn heeft een nieuw design die Sony Identity Iconic noemt. Met deze lijn wil Sony zich onderscheiden van andere smartphonefabrikanten. De doorzichtige notificatiestrip aan het onderkant van het toestel onderscheidt volgens Sony het toestel van de concurrenten. Daarnaast zit de antenne in die streep en legt hij extra nadruk op het scherm.

De Xperia S zal eind maart de verkoop in gaan in ondermeer Europa. Prijzen voor het toestel zal de fabrikant later bekendmaken. Het toestel zal met Android 2.3 uitgebracht worden en rond april Android 4.0 krijgen. De telefoon zal zowel in het zwart als in het wit op de markt komen.

Sony Xperia S

 

Sony Xperia S

 

Sony Xperia S

 

Sony Xperia S

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Martin -

  KAn er niet warm of koud van worden .
  1) te dikke bezel kan vele malen kleiner
  2) wtf waarom zon onderkant alles kan onscreen en dan heb je de onderkant niet meer nodig?

  1 maandje later uitbrengen en je brengt hem gelijk uit met 4.0. I don get it??

  1. bartvuijk -

   Een iets dikkere bezel is juist handig vind ik. Want als je het toestel in je hand klemt, raak je vaak ongemerkt met je handpalm of een vingertop het scherm ergens aan, en dan reageert dat raar. Met een dikkere bezel heb je dat niet.

   Disclaimer: met mijn Galaxy Note die een hele smalle bezel heeft, heb ik dat probleem totáál niet, om voor de hand liggende redenen 😉

 2. Koen -

  Hij heeft wel een prachtig design hoor. Ook mooi om te zien hoe de 3 functietoetsen zijn verwerkt in de strip, want zodra Android 4.0 erop staat zijn die natuurlijk niet meer nodig, maar ze zijn mooi onopvallend gemaakt. Alleen wanneer leren Android-fabrikanten nou eens dat ze het merk achterop moeten zetten, i.p.v. zo lelijk levensgroot naast het scherm en dergelijke…

  1. bartvuijk -

   Om hierop aan te vullen: het scherm van de Xperia arc is echt geweldig. Zo helder dat het lijkt alsof het SE-logo, als je 'm aanzet, erop geschilderd is. Maar het is wel nèt iets minder dan dat van de Samsung Galaxy S II of de Galaxy Note. Die zijn weer net ietsje beter.

 3. Michel -

  is dit nu een SLCD scherm??..of AMOLED? en waarom in godsnaam nog Android 2.3 terwijl de concurrentie dan allang op 4.0 zit??

  verder wel mooie specs en natuurlijk de bravia engine :Y

 4. Danijel -

  Wat een plaatje! Prima specs, snelle update en een eigen design. Kan HTC imho nog wat van leren 🙂

  Ennuh: The king is dead, all hail the king! RIP Sony Ericsson, welcome back Sony 😉

Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters