Sony Xperia S laat zich vroegtijdig zien

De nieuwe Sony Xperia S is vroegtijdig uitgelekt. De smartphone van Sony beschikt over een 4.3-inch touchscreen met 720p resolutie en een dualcore Qualcomm-processor.

De telefoon is via Xperia Blog naar buiten gebracht. Sony zal vannacht om 02:00 uur tijdens haar persconferentie het toestel officieel bekend gaan maken. De Sony Xperia S is de eerste Europese smartphone van Sony die onder het nieuwe mobiele merk verkocht gaat worden. Hiermee verdwijnt Ericsson definitief van de bühne in de mobiele smartphonemarkt.

De Xperia S beschikt over een 4.3-inch touchscreen met een resolutie van 1280×720 pixels. Daarnaast zit er weer een Bravia Engine in het scherm die van Sony afkomstig is. De telefoon heeft 32GB intern geheugen en ondersteunt geen micro-SD kaart. De telefoon heeft een dualcore-processor van Qualcomm. Het gaat hier om de nieuwe MSM8260 Snapdragon processor. Aan de achterkant van het toestel zit een Exmor R camera met een f/2.4 aperture en 12-megapixels. Deze kan in 1080p video’s opnemen, aldus de fabrikant volgens de bron. De telefoon kan vanuit de slaapstand binnen 1,5 seconden een foto nemen, zo meldt Xperia Blog.

De telefoon heeft ook een micro-HDMI uitgang en beschikt over NFC. Er zit een 1750mAh batterij in de telefoon en het toestel weegt slechts 144 gram. Het toestel zal PlayStation Certified zijn, waardoor op termijn PS-games op de telefoon gespeeld kunnen worden.

De telefoon is de eerste in een nieuwe lijn Sony-smartphones genaamd de NXT-lijn. Deze lijn heeft een nieuw design die Sony Identity Iconic noemt. Met deze lijn wil Sony zich onderscheiden van andere smartphonefabrikanten. De doorzichtige notificatiestrip aan het onderkant van het toestel onderscheidt volgens Sony het toestel van de concurrenten. Daarnaast zit de antenne in die streep en legt hij extra nadruk op het scherm.

De Xperia S zal eind maart de verkoop in gaan in ondermeer Europa. Prijzen voor het toestel zal de fabrikant later bekendmaken. Het toestel zal met Android 2.3 uitgebracht worden en rond april Android 4.0 krijgen. De telefoon zal zowel in het zwart als in het wit op de markt komen.

Sony Xperia S

 

Sony Xperia S

 

Sony Xperia S

 

Sony Xperia S

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters